Önkritikát gyakorolt Zugló fideszes alpolgármestere, polgármesterjelöltként saját munkáját minősítette

Minden esetben a pályázati kiírók és az önkormányzat megállapodása szerint haladt, halad a pénzek felhasználása – reagált a zuglói önkormányzat Rozgonyi Zoltánnak, a Fidesz-KDNP helyi polgármesterjelöltjének szombati sajtótájékoztatójára.

Az uniós pénzekre szigorú szabályok vonatkoznak

A kormánypárti politikus egyebek mellett arról beszélt, hogy Zugló nem tudott élni a fejlesztési forrásokkal, szinte mindenről lemaradt, mert Karácsony Gergely alkalmatlan polgármesteri feladatára.

A zuglói önkormányzat az MTI-hez eljuttatott reagálásában kifejtette: Papcsák Ferenc (Fidesz) polgármestersége idején Zuglóba 1,4 milliárd forint pályázati pénz került.

Ennek duplája, 3 milliárd forint jutott a kerületbe Karácsony Gergely polgármestersége alatt. A 3 milliárd forintból csaknem 1,9 milliárd közvetlen uniós támogatás, amelyre rendkívül szigorú felhasználási és elszámolási kötelezettségek vonatkoznak – írták.

Saját munkáját minősítette negatívan

Az önkormányzat kiemelte, hogy Rozgonyi Zoltán Zugló alpolgármestere. Közreműködik a többi között az önkormányzat és az önkormányzati szervek gazdálkodásával, kormányzati kapcsolatokkal, sporttal, valamint a zuglói egészségügyi szakszolgálat tevékenységével összefüggő teendők előkészítésében és a feladatok végrehajtásában.

Rozgonyi Zoltán a felelőse több olyan területnek, pályázatnak is, amelyeket ma kritikával illetett. Amennyiben igaz lenne, amit Rozgonyi Zoltán polgármesterjelölt ma állított, akkor Rozgonyi Zoltánnak mint alpolgármesternek már le kellett volna mondania – fogalmazott közleményében a zuglói önkormányzat.

(Forrás: MTI)

megosztás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük