Önre van szükség, segítsen, ha tud! – kéri az Amende Cserdi Cigány Gyerekek Tanulásáért Alapítvány

Bogdán László Cserdi polgármestere volt 2006-tól haláláig,14 éven keresztül. Munkájának egyik legfontosabb eredménye, hogy a településen a tanuló korban lévő cigánygyerekek tanulnak.

Kivétel nélkül és jól, pedig a faluban nincs iskola

Bogdán László vallotta, hogy a társadalmi ellentétek megszüntetésének a tanulás az egyetlen útja. Távlati céljai között szerepelt, hogy az országban minden cigánygyerek tanuljon, s mind több cigány fiatal szerezzen diplomát.

Amende Cserdi Cigány Gyerekek Tanulásáért Alapítvány

Céljának támogatására – vele együttműködve – jött létre az Amende Cserdi Cigány Gyerekek Tanulásáért Alapítvány, hogy motiválja a diákokat a tanulásra, és a többgyermekes családoknál se legyen akadály a buszbérlet ára, a tanszer beszerzése.

Az Alapítvány a befolyó támogatások 100%-át a Cserdiben élő gyermekek támogatására fordítja, senki nem vesz ki pénzt sem díjazás, sem költségtérítés, sem egyéb címen.

“Az Alapítvány nevében tisztelettel kérjük, hogy ha teheti, támogassa a Cserdiben élő gyerekek tanulását.

AMENDE Alapítvány Számlaszám: 16200106-11646637 IBAN Számlaszám: HU05162001061164663700000000

A 2022. évi támogatásokat a település vezetőjével egyeztetve, december közepén tervezzük átadni. Kérjük, hogy akik segíteni szeretnék Cserdi gyermekeit, a támogatásukat 2022. december 5.-ig utalják át. A beérkezett adományokról nyilvánosan elszámolunk. 2023 elején folytatjuk a gyűjtést, annak érdekében, hogy Cserdi gyermekeit hosszú távon tudjuk támogatni. Ehhez tőkét kell gyűjtenünk, amelyben számítunk Bogdán László tisztelőinek, barátainak a segítségére. Tegyünk együtt azért, hogy mind több Cserdiben élő gyermek érettségizzen, szerezzen diplomát.

Tegyünk együtt a normális együttélésért, az előítéletek csökkentéséért.

Köszönettel Etelközi Péter, a kuratórium elnöke”

FRISS!