Connect with us

Kerítésen innen

Önt hívta már a közvéleménykutató? Méri a regnáló, hogy mit szólnánk , ha Szalay-Bobrovniczky lenne az új Novák Katalin….

Megosztás

Miután lemondott Novák Katalin titulusáról, felvetődik a kérdés: ki lesz az új golyóstoll? Beindultak a közvéleménykutatók, egy olvasó szerint Szalay-Bobrovniczky Kristóf elfogadottságáról érdeklődnek.

Önt hívta már a közvéleménykutató? Méri a regnáló, hogy mit szólnánk , ha Szalay-Bobrovniczky lenne az új Novák Katalin....
Megosztás

Miután lemondott Novák Katalin titulusáról, felvetődik a kérdés: ki lesz az új golyóstoll? Beindultak a közvéleménykutatók, egy olvasó szerint Szalay-Bobrovniczky Kristóf elfogadottságáról érdeklődnek. De mi lesz így a sminkszobával?

Szia, Uram, kérsz Szalay-Bobrovniczkyt?

Aár nemcsak azt mérik telefonos közvélemény-kutatással, hogy a pedofilügyben elítélt K. Endrének adott köztársasági elnöki kegyelem mennyit rontott Novák Katalin és Varga Judit megítélésén, hanem arról is kérdezték a hvg.hu egyik olvasóját, hogy mennyire szimpatikus neki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

Szerinted?

A Call Express kérdései a Magyar Honvédségre és Szalay-Bobrovniczky Kristófra irányultak. Többek között olyan fontos dolgokra voltak kíváncsiak, mint hogy

  • követi-e a közösségi médiában a honvédelmi minisztert,
  • mi jut róla először eszébe,
  • milyen véleménye van róla,
  • emellett különböző szempontok szerint kellett skáláznia, szerinte milyennek kell lennie egy honvédelmi miniszternek, és ehhez képest milyen Szalay-Bobrovniczky.

Ebből nem volt nehéz nem kihallani, hogy a köztársaság elnök tekintélyének megingását követően a kormánypártok próbálják megtalálni a közvélemény számára legelfogadhatóbb személyt. Legalábbis a kérdések erre utalhatnak a lap szerint.

A közvélemény-kutatás még azelőtt zajlott le, hogy Novák Katalin és Varga Judit lemondott.

Tudja, mit kutatott a napokban ugyanez a cég?

Két napja volt hír, hogy telefonos közvélemény-kutatással mérik, hogy a pedofilügyben elítélt K. Endrének adott köztársasági elnöki kegyelem mennyit rontott Novák Katalin és Varga Judit megítélésén.

  • Hallott-e arról, hogy Novák Katalin köztársasági elnök tavaly áprilisban kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének?
  • Hallott-e arról, hogy Varga Judit akkori igazságügyi miniszternek is ellen kellett jegyeznie a kegyelmi döntést?
  • Ön szerint Varga Judit igazságügy miniszterként felelősnek tekinthető, vagy nem az ügyben?
  • Egyetértene-e azzal, ha a parlament felülvizsgálná az elnöki kegyelem intézményét a gyermekek ellen elkövetett bűncselekmények esetén, mint amilyen a pedofília, és nem adna módot a kegyelemre?

(Ezt követően csütörtökön Orbán Viktor bejelentette, alkotmánymódosítási javaslatot nyújt be a témában.)

Kapcsolódó

Szerző