Lehallgatás! – A Pegazus-botrány után itt a telefonfeltörő Predátor-ügy

Ki ne emlékezne még az alig több mint egy éve kirobbant európai Pegazus botrányra, amikor is kiderült, hogy rengeteg ellenzékit és újságírót, köztük magyarokat is, lehallgattak a Prgazus névre hallgató izraeli fejlesztésű szoftverrel. A mocskos ügy kibogozása és számonkérése még szinte még szinte sehol sem tart és máris itt a legújabb sötét botrány az újabb telefon, a feltörő Predátor.

Célkeresztben a görög ellenzéki Ep. politikus

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Níkosz Androulakisz 2014 óta EP-képviselő, azonban 2021 szeptemberében bejelentette, elindul pártja, a balközép PASOK-KINAL elnöki székéért, amely most a harmadik legnépszerűbb politikai tömörülés Görögországban. Az uniós átvizsgálás arra jutott, hogy nem sokkal ezt követően próbáltak kémszoftvert telepíteni a politikus telefonjára. Androulakisz 2021 őszén egy üzenetet kapott, amely egy linket is tartalmazott, azonban a politikus nem kattintott rá, mivel ismeretlen számról kapta azt. a képviselő telefonjának átvizsgálásakor az derült ki, hogy a linkkel egy akkor még kevéssé ismert szfoztvert a Predátort akarták telefonfára telepíteni, amely feltörné annak minden titkosítőt részletét is.

A Predátor nem más mint a bevezetőben említett Magyarországon is nagy port kavaró, izraeli fejlesztésű Pegasus enyhén lebutított verziója. (Index)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.