Sorting by

×

Operatív törzs: 102 kórház, 151 járóbeteg szakellátó és több mint 4000 háziorvosi rendelő lesz oltóponttá

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára ismerette, hogy a harmadik körben az oltási terv szerint azok a 89 év feletti idősek kerülnek először sorra, akik regisztráltak. Azt még nem tudják megmondani, pontosan mikor tudják megkezdeni az idősek oltását.

Az oltás életkori idősávonként halad

Először 102 kórházra fogják kibővíteni az oltópontokat, majd a több mint 4000 háziorvosi rendelőre. Csak ezután kerül sor a szavazókörzetekre, ha lesz annyi oltás, hogy nagy tömegben megkezdődhessen az oltás.

György türelmet kér a lakosságtól, mondván:

az oltócsoport még náluk is türelmetlenebb, nagyon várják, hogy minél több embernek beadják az oltást.

A szakemberek elvégeztek egy kísérletet Dunavarsányban, ahol a háziorvosi kapacitást tesztelték, itt 120 családorvost oltottak be meghatározott ütemezési rend alapján. A beszámolók szerint sikeres volt a projekt, nagy hatékonysággal lehetett tömegeket is oltani a megfelelő szervezéssel.

Akár egymillió ember két nap alatt történő oltására is fel van készülve az oltási munkacsoport

– ismételte el György István Orbán számait.

Csak mi mondjuk a frankót….

Müller Cecília tájékoztatója elején kifejezte a köszönetét a kormányhivatalok dolgozóinak, a háziorvosoknak, az egészségügyi dolgozóknak, akik részt vesznek az oltási tervek kidolgozásában. Az országos tiszti főorvos arra kért mindenkit, hogy megfelelő forrásokból tájékozódjanak a vírussal és az oltásokkal kapcsolatban.

573 fővel emelkedett a fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában. A második hullám lefelé menő szakaszában vagyunk továbbra is. 4445 koronavírusos beteget ápolnak a kórházakban, még mindig 309, súlyos állapotú beteg van lélegeztetőgépen.

Miután a Pfizer módosította a vakcinák érkezését, nem ma, hanem szerdán érkezik meg a további oltóanyag-szállítmány. Többféle technológiával készült vakcina van a világban, de mindegyik vakcina megfelelően működik. Vannak köztük különbségek a hatásmechanizmust tekintve, de a gyógyszerügynökségek csak abban az esetben engedélyeznek egy vakcinát, ha az megfelelő védelmet biztosít és biztonságos – részletezte.

A vakcinák hatásosságát úgy mérik le, hogy 100 fő megkapja, 100 viszont nem kapja meg a vakcinát, majd megfigyelik, hányan betegszenek meg egy meghatározott idő alatt.

Rendőri intézkedések

Kiss Róbert rendőr alezredes tájékoztatójában elmondta, hogy az elmúlt 24 órában 150 fővel szemben intézkedtek a rendőrök a maszkhasználat miatt. A tegnapi napon egy üzletet is bezártak, mert ott a dolgozók nem viseltek maszkot. 254 rendőri intézkedés történt a kijárási korlátozást megszegőkkel szemben.

Kérdések – válaszok

Újságírói kérdésre Müller reagált az Európai Bizottság felvetésére, azt szeretnék, hogy nyárig a tagállamok lakóinak 70 százalékát szeretné beoltani. Ezt a tiszti főorvos szerint melegen üdvözlik, és kizárólag a vakcinamennyiségtől függ, hogyan tudják beoltani az embereket. Azt a kérdést az oltóorvos dönti el, hogy egy daganatos betegnek beadja-e a vakcinát.

Arról is beszélt, mindenkit arra kérnek, hogy a második oltásra azon a napon kerüljön sor, amiről tájékoztatták az oltakozót. Továbbá hangsúlyozta, hogy nem maradhat eloltatlan vakcina.

Forrás

figyu

átver

2 hozzászólás

 • 2021.01.19 - 13:13
  Közvetlen hivatkozás

  Nagy a szöveg vén nyanya, miért oltattad be magad a nyugatival. neked OV véleményére kellene hallgatni, tiéd a kinai vagy orosz lehetne, teljesen hülyének nézitek az embereket, nem vagyunk kisérleti nyulak– vize
  t prédikálni de bort inni. gerinctelen banya

  Válasz
 • 2021.01.25 - 07:56
  Közvetlen hivatkozás

  Dehát, akkor még, amikor őt beoltották, nem is volt más vakcina az országban..

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.