A operatív törzs mélyrepülése – Vajon mit (nem) tudunk meg holnap?

Az ember napról napra rosszkedvűbben figyeli az úgynevezett operatív törzs sajtótájékoztatóinak színvonal-zuhanását, pedig kezdetben sem volt valami szárnyalóan magasröptű a napi mosakodás.

A tegnapi pökhendiséget ma a tanácstalanság követte

Azt azért szögezzük le, hogy a tegnapi Kovács Zoltán fellépést ma sem sikerült alulmúlni, mármint emberileg, szakmailag viszont siralmas volt ez a nap is. Több nap kihagyás után ismét volt egészségügyi szakember a tájékoztatón, méghozzá a tisztiorvos személyében, aki iskolapéldája az enervált értelmiséginek. A főorvos asszony igyekezett minden kérdést kitérő, olykor hamis válaszokkal megúszni. A talán legátlátszóbb választ a HVG munkatársa kapta, aki az iránt érdeklődött, miért nem lehet sehol adatot találni arra nézve, hogy milyen a megfigyeltek és fertőzöttek területi eloszlása az országban.

“Változatlanul tiszteletben tartjuk a betegek személyiségi adatait. Nem volna helyes, ha adatok alapján lekövethető volna egy beteg, nem csak a koronavírus esetén. A járványügyi hatóságok, a rendőség, és akire tartozik, az kikérdezi a beteget. Ezt tartsuk tiszteletbe. Ön sem és más sem szeretné, ha egészségügyi állapotára bárki fényt derítene”

-válaszolta Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Miért sértené a betegek személyiségi jogait egy anonim adatsor arról, hogy hányan és honnan étkeztek a karanténokba? Micsoda elfogadhatatlan csúsztatás ez?

Itt a maszk, hol a maszk?

Különös csiki-csuki játék folyik napok óta az újságírók és Lakatos Zoltán, az operatív törzs vezetője között. Az újságírók ugyanazt kérdezik, Lakatos színes (szürke) válaszokat ad. A kérdés: mi a helyzet a Németországból vásárolt több mint 100 ezer maszkkal kapcsolatban, megérkeztek?

A mai válasz felettébb felháborítóra sikeredett, arról beszélt a kérdezett, hogy tudtukkal úton van és a héten valamikor meg is érkezik talán. Nos, ha bárki az interneten rendel mondjuk egy pár cipőt, annak státuszát, hogy éppen hol tart a szállítása, akár naponta is figyelemmel kísérheti. Hogy lehet az akkor, egy ilyen fontos -és mint Orbán Viktor tudjuk, legfontosabb az élet védelme- szállítmányról a törzs mit sem tud.

Vajon mit (nem) tudunk meg holnap?

 

 

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Egy hozzászólás itt: “A operatív törzs mélyrepülése – Vajon mit (nem) tudunk meg holnap?

  • 2020.03.16 - 19:46
    Közvetlen hivatkozás

    Az igazat. Az igazat nem tudhatjuk meg. Minden fasiszta párt, fél az igazságtól Példa Sztálin, Hitler, Mao ce tung, Rákosi, Orbán, Kim Dzsong, Erdogán. Betegek ha igazat kell mondani !! Mikor megjelentek a Nemzeti feliratok, mondtam mint Hitler Nácija ez tiszta fasizmus !!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük