A operatív törzs mélyrepülése – Vajon mit (nem) tudunk meg holnap?

Az ember napról napra rosszkedvűbben figyeli az úgynevezett operatív törzs sajtótájékoztatóinak színvonal-zuhanását, pedig kezdetben sem volt valami szárnyalóan magasröptű a napi mosakodás.

A tegnapi pökhendiséget ma a tanácstalanság követte

Azt azért szögezzük le, hogy a tegnapi Kovács Zoltán fellépést ma sem sikerült alulmúlni, mármint emberileg, szakmailag viszont siralmas volt ez a nap is. Több nap kihagyás után ismét volt egészségügyi szakember a tájékoztatón, méghozzá a tisztiorvos személyében, aki iskolapéldája az enervált értelmiséginek. A főorvos asszony igyekezett minden kérdést kitérő, olykor hamis válaszokkal megúszni. A talán legátlátszóbb választ a HVG munkatársa kapta, aki az iránt érdeklődött, miért nem lehet sehol adatot találni arra nézve, hogy milyen a megfigyeltek és fertőzöttek területi eloszlása az országban.

„Változatlanul tiszteletben tartjuk a betegek személyiségi adatait. Nem volna helyes, ha adatok alapján lekövethető volna egy beteg, nem csak a koronavírus esetén. A járványügyi hatóságok, a rendőség, és akire tartozik, az kikérdezi a beteget. Ezt tartsuk tiszteletbe. Ön sem és más sem szeretné, ha egészségügyi állapotára bárki fényt derítene”

-válaszolta Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Miért sértené a betegek személyiségi jogait egy anonim adatsor arról, hogy hányan és honnan étkeztek a karanténokba? Micsoda elfogadhatatlan csúsztatás ez?

Itt a maszk, hol a maszk?

Különös csiki-csuki játék folyik napok óta az újságírók és Lakatos Zoltán, az operatív törzs vezetője között. Az újságírók ugyanazt kérdezik, Lakatos színes (szürke) válaszokat ad. A kérdés: mi a helyzet a Németországból vásárolt több mint 100 ezer maszkkal kapcsolatban, megérkeztek?

A mai válasz felettébb felháborítóra sikeredett, arról beszélt a kérdezett, hogy tudtukkal úton van és a héten valamikor meg is érkezik talán. Nos, ha bárki az interneten rendel mondjuk egy pár cipőt, annak státuszát, hogy éppen hol tart a szállítása, akár naponta is figyelemmel kísérheti. Hogy lehet az akkor, egy ilyen fontos -és mint Orbán Viktor tudjuk, legfontosabb az élet védelme- szállítmányról a törzs mit sem tud.

Vajon mit (nem) tudunk meg holnap?

 

 

One thought on “A operatív törzs mélyrepülése – Vajon mit (nem) tudunk meg holnap?

  • Az igazat. Az igazat nem tudhatjuk meg. Minden fasiszta párt, fél az igazságtól Példa Sztálin, Hitler, Mao ce tung, Rákosi, Orbán, Kim Dzsong, Erdogán. Betegek ha igazat kell mondani !! Mikor megjelentek a Nemzeti feliratok, mondtam mint Hitler Nácija ez tiszta fasizmus !!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük