Sorting by

×

Operatív törzs: nem lesz gyermekfelügyelet az iskolákban és óvodákban és elmarad a beígért hétvégi oltásdömping

A lezárások hétfőtől megkezdődnek – a nőnapra tekintettel a virágosok aznap még nyitva maradhatnak. Kezdődik viszont az alsó tagozatosok online oktatása, több szolgáltatás is leáll, a nem létfontosságú üzletek bezárnak – a dohányboltok és a barkácsboltok nyitva lehetnek.

A járványügyi adatok közben egyre romlanak,

ismét a hatezres sávban mozog az új fertőzöttek száma és jóval meghaladja a százat a halálos áldozatoké. A lezárások emiatt március 7-én hétfőtől két héten át – március 22-ig – tartanak, de az általános iskolai alsós digitális oktatásból a jelen állás szerint a tavaszi szünet után térhetnek vissza a gyerekek – írta a Blikk.

A tájékoztatón elhangzott:

Az elmúlt órákban néhány dezinformáció látott napvilágot, de az oltási tervnek megfelelően halad az oltás.

(Az oltási munkacsoportért felelős államtitkár arra céloz, hogy a koronavíirus.gov.hu oldalon benne hagyták a mai adatok szövegében azt, hogy elmarad a hétvégére terveztt tömeges oltás, majd ezt a szöveget levették, de nekünk van róla képernyőfotónk, szóval, valamit elrontottak, nem dezinformációról van szó…)

Valóban eltérnek az oltásra regisztráltak által megadott adatok és a kormányzati adatbázis, ezért

a hétvégén elmarad a tömeges oltás.. Ez azt a 74 ezer embert érinti, akiket AstraZeneca-vakcinával oltottak volna. Az államtitkár tőlük elnézést kért, és azt mondta, egy későbbi időpontban megkapják majd az oltást.

862953 ember kapta meg az első oltást, 279ezer a másodikat is – mondta ezek után az államtitkár, majd felsorolta, mennyi vakcina érkezik a tervek szerint.

Az AstraZeneca vakcina esetében, – akik ezt kapták volna – mégsem fogják megkapni, tőlük sms-ben fognak elnézést kérni, a későbbiekben viszont sor fog kerülni ezen vakcinák beadására. Ettől függetlenül a jövőhéten 400ezernél több vakcinát fognak beadni – mondta Dr. György István államtitkár.

Az óvodákban hétfőtől rendkívüli szünet lesz,

április 7-ig, az iskolákban március 31-ig, ezután jön a tavaszi szünet, a hagyományos oktatás ezután indulhat újra a tervek szerint.

Ahol nincs eszköz otthon a családban, az iskolákat kérik, hogy adjanak megfelelő eszközöket a családoknak az online oktatáshoz.

Sem az óvodákban, sem az iskolákban nem lesz gyermekfelügyelet, mert egy rövid, de teljes leállásra készülnek, ha a gyerekek ott lennének az intézményekben, ennek hatékonysága elveszne.

A gyerekek étkezését biztosítani kell, elvitelre és kiszállításra lesz mód!

A felsős általános iskolásoknál és középiskolásoknál nem lesz változás, sőt, ők folytathatják a vizsgákra való felkészítést is, ahogy eddig, személyes jelenléttel is akár, a védelmi intézkedések betartásával.

A szóbeli felvételi vizsgáknál – a nyolcadikosoknál – javasolják azt, hogy ezeket helyezzék az online térbe. Aki beteg volt most, azoknak március 19-ig szervezhető új, pót-időpont!

A kollégiumok, sportkollégiumok működésében nem lesz változás – mondta Dr. Maruzsa Zoltán, köznevelési államtitkár.

Az utolsó hat hét csökkenése után ismét erőteljes fertőzöttségi emelkedés tapasztalható szinte az egész világban

Az európai országok több mint felében van drasztikus emelkedés a járványügyi adatokban – mondta a tisztifőorvos, majd elmondta a legfrissebb hazai adatokat, melyeket részletesen itt olvashat el.

A cikk frissül…..

 

figyelmeztetés
illusztráció: V.K.
átver

Egy hozzászólás itt: “Operatív törzs: nem lesz gyermekfelügyelet az iskolákban és óvodákban és elmarad a beígért hétvégi oltásdömping

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.