Az év első megahíre volt a fidesz-médiában, hogy kitörő örömmel fogadta Bolsonaro, a brazil szélsőjobboldali elnök és stábja Orbán Viktor megtisztelő látogatását a beiktatási ceremóniáján. 

Ilyen nincs és mégis van ….

Az ünnepelt elnök ugyan a protokollnak megfelelően minden vendéggel fotózkodott, de különösen büszkén feszített Orbán oldalán. Csakhogy az Index rájött, miért: egyszerűen összekeverték Mike Pompeoval, az USA külügyminiszterével.

- Hirdetés -

Kovács Zoltánnak lehetett dolga, míg leszedette a posztot….

A kölcsönös büszkeséget sajnos teljesen elrontotta az Egyesült Államok brazil nagykövetsége, amely köszönte az említést, de megjegyezte, hogy annak az úrnak semmi köze az országukhoz.

A brazil kormány oldala ezután javította a bejegyzést, így a Revistaforum cikke  és az amerikai nagykövetség posztja emlékeztet csupán arra, hogy a két “eszmebarát” büszkén feszít egymás mellett.

Tovább is van……

A brazil szappanoperának ezzel nincs vége, ugyanis az új elnök fia, a parlamenti képviselő Eduardo Bolsonaro is posztolt egy közös képet Orbán Viktorral.

Ebben az esetben a fiatal Bolsonaro tudta kit lapogat, de túlteljesítés-kényszerében olyan kamuprofilt tagelt a képhez, aminek egyetlen Twitter-posztja 2012-ből arról szól, hogy Orbán kenyéren és vízen él a Lánchíd alatt.

Még mindig van tovább…..

A szerdai nap híre, hogy a magyar miniszterelnök fellelkesedve azon, hogy mennyire szeretik Brazíliában, meghívta újdonsült kollégáját Magyarországra. Kíváncsian várjuk, hogy Bolsonaro és a slepp addigra felkészül-e nemzetünk első emberéből és idetalál. Szorítsunk együtt, hogy lesz értelme lezárni fél Budapestet és összejön a randi!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét