Orbán 12 főbűne, amit a nyugdíjasok ellen követett el

A Fidesz az elmúlt évtizedekben folyamatosan lenézte, kihasználta, átverte és baksisért megvásárolható tömegként kezelte a magyar nyugdíjasokat, szüleink, nagyszüleink munkában megőszült generációját.

Mindenki emlékszik még arra, hogy meg akarták vonni a nyugdíjasok szavazati jogát, hogy nyuggereztek és súlyos károkat is okoztak a fideszesek.

A Fidesz bűnei a nyugdíjasokkal szemben:

 • 1. Orbán megszüntette a korhatár alatti nyugdíjakat és ezzel több százezer munkásembert lehetetlenít el anyagilag. Van, aki 45 éves munkaviszony után sem mehet nyugdíjba 63 évesen Orbán miatt!
 • 2. Orbán megszüntette a korkedvezményes nyugdíjat. A veszélyes munkakörökben dolgozók sokszor nem csak az egészségüket, hanem az életüket is áldozzák, hogy a családjukat eltartsák, gyermekeiket felneveljék. A Fidesz ezzel az intézkedésével azt mondja, hogy semmi baj, mások is meghalnak nyugdíjkorhatár előtt!
 • 3. Orbán megszüntette a korengedményes nyugdíjba vonulás lehetőségét, ahol a cégek több évtizedes tisztességes, és hűséges munka után nem engedik utcára kerülni dolgozóikat! A Fidesz azt mondja, hogy ez így van jól. Menj közmunkásnak sokszor 45 év ledolgozott idő után, mert ez így van jól!
 • 4. Orbán eltörölte a rokkantsági nyugdíjat. Több százezer embert megalázott, ellátását csökkentette, utazási kedvezményét, közgyógyellátást elvette. Sokukat az öngyilkosságba hajszolta!
 • 5. Nem lehet feledtetni, amit Orbán tett a rokkant bányászokkal. A problémájukat meg lehetett volna oldani egy stadion árából. A pökhendi, lekezelő és velejéig korrupt hatalomnak fontosabb volt a stadion, mint a bajbajutott bányászok.
 • 6. Orbán megszüntette a szolgálati nyugdíjat és az átnevezett szolgálati járandóságot megadóztatta. Ezzel egy tiszthelyettes zsebéből több, mint 2 millió forintot vett ki!

A második féltucat kiszúrásért kattintson egyet!

megosztás

Egy hozzászólás itt: “Orbán 12 főbűne, amit a nyugdíjasok ellen követett el

 • 2019.09.04 - 21:43
  Közvetlen hivatkozás

  ok. 12 pontban összefoglalva a nyugdíjasok bánata. És? Mi a megoldás?
  Mert a fent leírtakat tudja, sőt a hatalom tartja életben néhány ezer forintos ajándékokkal… tehát minden megy tovább. Hogy miért? Mert a nyugdíjasnak már nincs érdekérvényesítő ereje. Egyszerűen elfáradt. Pihenni szeretne a tisztességes munkásélet után, ami még hátra van. Sajnos kevés van már, mert nincs pénze a zömének a minőségi orvosi ellátásra, hogy egy picivel tovább élvezze az életet. Ezzel egy (kétmilliós) réteg ellenállása kizárva.

  Nos?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük