„Nekünk, szatmári magyaroknak az az érdekünk, hogy az Orbán Viktor által vezetett kormány folytassa a munkát a 2018-2022-es időszakban is” – mondta Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere keddi sajtótájékoztatóján. 
[mnky_ads id=”10551″]

Egyszerű üzlet, a felek azt megkapják, amit akarnak. És mi?

Nem csoda, hogy így érez az elöljáró, hiszen az Orbán-éra nem volt szűkmarkú velük. Több, mint 700 millió forintot osztottak a mi adóforintjainkból – konzultációs levél nélkül – Szatmárnémetinek. Meg is lett az eredeti szándék hozadéka, hiszen a Fidesszel mindig is jó kapcsolatot ápoló Kereskényi Gábor polgármester szájából csak jó szó illette – nem Magyarországot – Orbán Viktort.
[mnky_ads id=”10552″]

- Hirdetés -

A magyarság megmaradásának elengedhetetlen része, hogy az emberek lássák a konkrét megvalósításokat, és ne csak elbeszélgetni és kezet fogni érkezzenek az anyaországi politikusok, hanem a kormány valóban vállaljon felelősséget is a határain túl elő magyarokért. A jól értelmezett felelősségvállalás pedig megvalósulni látszik, hiszen kézzelfogható jelei vannak a magyar kormány gondviselésének, amelyet tovább kell vinni, a kapcsolatokat pedig tovább kell mélyíteni.

Az elöljáró elsősorban azokra a konkrét infrastrukturális beruházásokra gondolt, amelyek főként az oktatási ágazatot érintették, de a gazdasági élet menetét is elősegítették, hiszen több mint 700 millió forinttal támogatták a Szatmárnémeti fejlődését.

Ne legyen félreértés, szép és nemes gesztus a határon túl élő Magyaros segítése, de legalább ilyen fontos, hogy a kerítésen belüliek is komfortosan érezhessék magukat vallásuktól, politikai nézetüktől függetlenül. És még valami: azt a 700 milliót nem Orbán és nem a Fidesz adta, hanem mi mindannyian, pártállástól függetlenül

Nagyon fontos tudatosítanunk azt, hogy a kapcsolattartás a magyar kormánnyal a Szatmárnémeti magyar lakosság itthon maradását, megmaradását szolgálja. Azt szeretnénk, hogy az Orbán Viktor által vezetett kormány folytassa a munkát a 2018-2022-ben is, ezért mi teljes mellszélességgel támogatjuk a nemzeti kormányt ebben. Arra buzdítok mindenkit, akinek magyar állampolgársága van, regisztráljon a választásokra. (…) Fontos az, hogy ha már állampolgárságot szereztek a szatmári magyarok, akkor éljenek a választójogukkal, és szavazzanak” – mondta a polgármester, aki szerint szükség van arra, hogy a szatmáriak is jelét adják: ez a kapocs nekik is fontos.

(forrás: maszol.ro)
[mnky_ads id=”10553″]

Hisz még valaki Orbánnak? Ennyire nem lehetünk debilek! Az adósságunk – mindannyiunké – 7255 milliárd forint

A kép mindig beszédesebb száz kötetnél – Orbánológia felsőfokon

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Ez a szarházi Kereskényit nem érdekli, hogy a mi adóforitjaink mennek oda, itthon csődbe kórház, oktatást. Hát ilyen éhenkórász “magyarok” élnek ott, lejmolós, darizók. Remélem ez a kormány veszti a hatalmát és utánna Kereskényi majd ti fogtok fizetni a honi magyaroknak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét