Kerítésen innenKiemelt hírek

Orbán: „a brüsszeli bürokrácia vért hány a rezsicsökkentéstől, (…), nincsenek ehhez hozzászokva”

Orbán a Kossuthon: van aki megérti, van aki nem, de ha belátják, ha nem, ez van!

„A brüsszeli bürokrácia vért hány a rezsicsökkentéstől, (…), nincsenek ehhez hozzászokva” – fogalmazott Orbán Viktor szokásos pénteki szeánszán, aki szerint a baloldal mindig a multik oldalán áll, a kormány pedig az emberekén. Nem lehet válságokat úgy kezelni, hogy az emberekkel fizettetjük meg az árát, tette hozzá. Beszélt még oltakozásról, benzin-ár stopról, felmondási tilalomtól…. – foglalta össze a 24.hu.

Nyakig vagyunk a negyedik hullámban

Orbán Viktor szerint az összes virológus azt mondja, hogy nyakig vagyunk a negyedig hullámban, a neheze még csak ezután következik. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy akik nincsenek beoltva, azok életveszélyben vannak, „egész családokat lehetetlen helyzetbe hozó híreket kapunk”, fogalmazott.

Akkor nem lesz ötödik hullám, ha mindenki beoltja magát

Én magam is felvettem a harmadik oltást, jelezte Orbán. Mint mondta, az oltáselleneseket nem szokta ekézni, mert megérti, hogy mindenkinek jogában áll a saját szabadsága jegyében, saját maga dönteni az életéről, de most nem tud mást mondani, mint azt, hogy a baj oka, hogy nincs mindenki beoltva. Akkor nem lesz ötödik hullám, ha mindenki beoltja magát, szögezte le.

Gyerekek oltása

Hatmillió ember be van oltva, azt várják, hogy december környékén már lesz olyan orvosszakmai vélemény, ami eldönti, hogy az 5-12 év közötti gyerekeket szabad-e oltani. „Ha jó választ kapunk”, tette hozzá, akkor a szülőknek lesz lehetősége őket is beoltatni.

Nem lehet rendőrrel kísérni az embereket oltásra

Nem lehet rendőrrel kísérni az embereket oltásra, vélekedett a miniszterelnök, csak a belátás segít szerinte. Semmi okunk nincs arra, hogy most bizalmatlanok legyünk az oltásokkal kapcsolatban, mondta Orbán. 10 milliónyi oltásunk van, harmadszor vagy negyedszer is be tudunk oltani mindenkit.

Felmondási tilalom

Rendvédelemben és az egészségügyben felmondási tilalmat rendeltek el, „olyan helyzet és állapot van, hogy be kell látni, hogy bizonyos szakmából nem lehet távozni”. A kiskunhalasi járványkórházat kiváló járványkórháznak nevezte Orbán, ha szükség lesz rá, újra működhet majd.

Benzinár-stop

Orbán úgy vélekedett, hogy a legjobb ha a kormánynak nem kell beavatkozni, de van, amikor be kell. „A magas benzinár, ha az embernek nincs járműve, akkor is bekopogtat a lakásba”, fogalmazott. Ha rendkívüli helyzet van, nem óvatoskodni kell, hanem beavatkozni.

Népszerű a benzinár befagyasztása?

Messze 80 százalék feletti támogatással rendelkezik az üzemanyagárak befagyasztása Orbán szerint.

Rezsicsökkentés

„A brüsszeli bürokrácia vért hány a rezsicsökkentéstől, (…), nincsenek ehhez hozzászokva” – fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint a baloldal mindig a multik oldalán áll, a kormány pedig az emberekén. Nem lehet válságokat úgy kezelni, hogy az emberekkel fizettetjük meg az árát, tette hozzá.

GDP

„2021-es év járványhullámai leginkább a családokat viselték meg, azt mondták, hogy ha lesz többletbevétele a költségvetésnek, akkor a családoknak adják vissza azt az adót, amit ebben az évben befizettek”, emlékeztetett. Vita volt arról, mekkora növekedés lesz, Orbán elmondása szerint az óvatos duhajok közé tartozott, ahogy általában is. Úgy látja, hogy az 5,5 százalék biztosan meglesz, lejjebb leszünk, mint ahogy a legóvatosabb várakozások mutatták.

A nyugdíj nálam sosem alku kérdése

A nyugdíj érzelmi kérdés, társadalmi igazságossági kérdés, hogyan gondolkozik egy ország a saját szüleiről, nagyszüleiről, vélekedett Orbán. „Ha mód van, a nyugdíjat mindig meg kell védeni, ha emelni lehet, nem kell gondolkodni, emelni kell”, jelezte.

Fiatalok szja-mentessége

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Nagyobb vita volt arról, hogy belefér-e a költségvetésbe a 25 év alatti fiatalok szja-mentessége, árulta el Orbán. „Megindulni, úgy, hogy az ember ne egy mamahotelben lakjon, (…), az nem olyan egyszerű, mondta, helyes dolognak tartja a döntést, és örül, hogy a gazdaság elég jól teljesít ahhoz, hogy ezt meg tudják adni a fiataloknak.

Orbán: „a brüsszeli bürokrácia vért hány a rezsicsökkentéstől, (…), nincsenek ehhez hozzászokva”

About Author

Comments (2)

  1. […] jelentette be a kormány, hogy beltéren mindenhol kötelező lesz a maszkviselés. Az erről szóló rendeletet azonban a […]

  2. […] „A brüsszeli bürokrácia vért hányt a rezsicsökkentéstől” […]

Szólj hozzá!