Sorting by

×

Orbán a csatamezőről: a rezsiharc foolytatodik – stop!

Mivel a dísztáviratoknak lőttek, Orbán Viktor egyszerűen a közösségi oldalán adott helyzetjelentést arról, ahogy “csapataink harcban állnak”. Elszántan hiszi, hogy “Brüsszel”, akarta mondani az Európai Unió, csak azt túl hosszúnak ítélte meg az emojikhoz szoktatott híveivel, ami ugye mi is vagyunk, általa legyőzetik.

“…Hosszú, éjszakába nyúló vita…”

A most kezdődött EU-csúcson a visegrádi országok azért küzdenek, hogy olcsóbb legyen az energia a családoknak

– mondta a miniszterelnök videóban. Hosszú, éjszakába nyúló vitára számít – tette hozzá. Kiemelte: a legfontosabb kérdés az energiaárak ügye, „a gáz és a villany ára valósággal felrobbant Európában”.

A magas árakban nagy szerepet játszik a rossz brüsszeli szabályozás

– értékelt.

Orbán Viktor hangsúlyozta:

„Mi a lengyelekkel, a csehekkel, a szlovákokkal azt kezdeményezzük, hogy változtassuk meg az árképzés szabályait, és tegyük olcsóbbá az energiát a családok számára. (…) Meg akarjuk akadályozni Brüsszelnek azt a további tervét is, amely adót vet ki a ház- és a gépjárműtulajdonosokra.

Kijelentette:

a csehek, lengyelek, szlovákok, magyarok, talán a bolgárok is együtt fogunk küzdeni, hogy megvédhessük a családok érdekeit.

A kommentekből….

“Ez most az Új remények vagy a Birodalom visszavág fejezet? Esetleg a Rezsi visszatér…”

“Látjuk! A tűzifa, amivel sok szegény ember fűt, 60%-al drágább. Így sokan már nem tudják megvenni.”

“Értem én! De vajon fel tudja-e mutatni OV azt a rengeteg PCR tesztet amelyet a beutazásai előtt csináltat minden egyes alkalommal!? Mert ugye kínait kapott. És az ott sem elismert. No?? Hogy is van ez? Ez annyira átlátszó hazugság. És könnyen fogható is lenne…”

“Nem Brüsszel, Európai Unió, harcolunk folyton, egyeztessünk, ne csatázzunk!”

“Lefogyott a miniszterelnök. A szeme alatt IS üres a táska. Töltetni utazott Brüsszelbe.. ”

“Szerinte az energiaárak nem a piaci viszonyoktól, hanem az árképzési szabályokon múlik. Akkor rajta, szabályozzon minden árat idehaza, hogy megszüntesse a mérhetetlen szegénységet.”

“Az iparban a gáz ára tavaly nyáron 5–8 euró/MWh között alakult, jelenleg 70 euró/MWh fölött van! Hiába a “rezsicsökkentés”, a gyártók/termelők úgyis ránk hárítják az árakban! Ez csak “parasztvakítás”!”

“Ez egy f.szság: “A magas árakban szerepet játszik a rossz brüsszeli szabályozás”. Helyesen: a magas árakban JELENTŐS szerepet játszik a rossz KORMÁNYZÁSNAK KÖSZÖNHETŐ MAGAS EURO ÁRFOLYAM.”

“Tegye már meg, miniszterelnök úr, hogy megnevezi azokat a kormányfőket, akik támogatják energiaárak emelését! Mi nem tudunk ilyenről.”

“Harc, harc, harc… mindig harcolunk valaki vagy valami ellen. Legtöbbször nem létező alakok ellen. Unalmas már.”

 

Orbán a csatamezőről: a rezsiharc foolytatodik - stop!

átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.