Orbán Viktor a forgatókönyv rabságában – hol volt a miniszterelnök 66 órán keresztül?

Orbán Viktor, magyar miniszterelnök kedden kora délután eltűnt Bledben, majd péntek reggel megérkezett az MTVA Kuningundai utcai székházába.

Hogy a két időpont között eltelt 66 órában hol volt és mit csinált a kormányfő, nem lehet tudni

Azt sem tudjuk mikor és hogyan érkezett vissza Magyarországra. Az sem világos, hogy őfelségére milyen szabályok érvényesek. Kérdés a miniszterelnök rendelkezik-e két negatív koronavírus-teszttel, a kettő között 48 órának kellett volna eltelnie, ez még lehetséges is lenne.

Ha Orbán Viktor nem tesztelték le, akkor miért nem vonult karanténba 14 napra?

Nagyjából ezekkel a kérdésekkel kellett volna kezdeni Nagy Katalinnak a péntek reggeli interjút. De mint az MTVA-ba megérkező Orbán-videóban látjuk a miniszterelnök és apródja a stúdió felé sétálva bőszen olvassa a műsor forgatókönyvét, amelyben az összes kérdés és válasz már jó előre bele van írva.

Egyébként van ilyen műfaj, csak azt nem interjúnak hívják

Annó a Magyar Rádióban, még a kilencvenes évek derekán a Zöldpont szerkesztőség készítette minden péntek reggel a Zöldsportreggel című szabadidősport ajánló műsort. Hétfőtől-csütörtökig a Reggeli Csúcs után a hagyományos Sportreggel hangzott el, ám a hét ötödik napján mi következtünk.

Egy-egy ilyen 25 perces műsorban akár 8-10 mini riportot, interjút is bejátszottunk szalagról. Ezek a sportajánlók rendszerint nagyon szorosan megvágott anyagok voltak. Köztük egy kicsit zenéltünk és természetesen a műsorvezető beszéde vitte előre a műsort.

Ám ebben a “híradós” műfajban nincs ideje és helye a rögtönzésnek

Főszerkesztőm és a műsor vezetője az előző esti összeállítás után a 25 perces adás teljes forgatókönyvét megírta, ami azt jelenti, hogy a beköszönéstől az elköszönésig minden mondat le volt írva. Amúgy ma ugyanígy készül minden hírműsor a tévében, ahol a leírt szöveget a súgógépről olvassák fel a műsorvezetők.

Rendszeresen a műsor szerkesztője és egyben asszisztense voltam. Reggelente a már kész forgatókönyvvel és bejátszó szalagokkal érkeztem meg a stúdióba, majd jött a műsor vezetője is.

Ám, egyetlen alkalommal a műsor vezetője elaludt

Már csak negyedóra volt hátra, amikor Péter felhívott és elmondta nincs más megoldás: nekem kell beülnöm a mikrofon mögé. Még megijedni sem volt időm, szerencsére az adás technikai rendezője régi motoros volt a szakmájában. Megnyugtatott, nem lesz semmi baj.

Az igazi szerencse azonban a kész forgatókönyv volt, igaz Péter saját magának írta a mondatokat, de élő egyenes adásban sikerült megbirkóznom vele. Bár az adrenalin hatása alatt én úgy éreztem, hogy össze-vissza dadogtam, de a pokoli félóra után azt mondták nem volt ezzel baj.

Nem tudom megítélni, soha nem hallgattam vissza ezt az egyetlen élő műsorvezetésemet

Azt eddig is tudtuk, hogy a Magyar Rádióban jelenleg Nagy Katalin alázatos kérdezője a miniszterelnöknek, ám hogy előre elkészített forgatókönyvvel van dolgunk, az mégiscsak meglepő.

A legmegdöbbentőbb azonban az, hogy a mai reggeli forgatókönyv annyira szoros volt, hogy Orbán Viktor egyetlen fél mondattal sem gratulált a csütörtök este Törökországban egygólos győzelmet aratott magyar labdarúgó-válogatottnak.

Egy eset lehet még, hogy nem is ma reggel vették föl ezt az interjút, hanem tegnap vagy tegnapelőtt.

Talán ez megmagyarázná, hogy elmaradt a miniszterelnöki gratuláció!

Orbán Viktor

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Orbán Viktor a forgatókönyv rabságában – hol volt a miniszterelnök 66 órán keresztül?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük