Sorting by

×

Orbán a hatvanpusztai dácsáról: “nálunk az a szokás, hogy a gyerekek nem beszélnek bele a szülők dolgaiba” – Önt nem zavarja, ha bolondnak nézi?

Orbán Viktor hétfői “évadnyitójával” sok dologban lehet egyetérteni, vagy megcáfolni meggyőződéstől függően, de azt gondolom, hogy ahhoz teljesen vuduzottnak kell lenni, hogy azon, amit a milliárdokba kerülő hatvanpusztai birtokról kitalált neki a kommunikátor-csapat, ne háborodna fel, aki hallotta.

“…nálunk az a szokás, hogy a gyerekek nem beszélnek bele a szülők dolgaiba…”

Ez a mondatrészlet előre felmenti nem csak őt magát, de a gyerekeit is minden felelősség alól, hiszen bólogató Jánosként tűrték, hogy a nevükre kerüljön ez-az, vagy céget kelljen alapítaniuk, mert annyira kiemelkedően fantasztikusak, hogy a legnagyobb vállalatok ostromolják őket, hogy üljenek be a főnök-székbe. Az egyetlen “esetleg hibás” Orbán papa és mama lehetnek – legalábbis, ha tovább gondoljuk az orbán-logikát. Azt most hagyjuk figyelmen kívül, hogy micsoda dolog minden sz@rságunkat ráverni a felmenőkre! Mellékszál, hogy nem lehet kellemes dolog egy vasárnapi ebéd Orbánéknál, ahol síri csendben kell kanalazni a levest és, ha esetleg sótlant rendelt a ház asszonya az étteremből, akkor sem hangoskodnak, hogy ki látta a sótartót, inkább csendben belapátolják azt a “közjószágok”.

Az unokák is tudnak a fő-szabályról?

A kis cserfesek feltehetően még felmentést kapnak az Orbán-családban generációról generációra szálló kuss-szabály alól egy ideig.

De mi is történt valójában?

Azon bukott ki Orbánból a magánélete emlegetése, hogy Szilágyi György jobbikos képviselő az azonnali kérdések órájában megkérdezte: miből telik Orbán Viktornak és az Orbán családnak egy “kacsalábon forgó kastély” építésére, egy akkora ingatlanra, aminek szinte párja sincs Magyarországon. Szilágyi szerint hiába állít Orbán mást, igenis szereti a luxust, és szerinte Mészáros Lőrinc vagyona felett is ő rendelkezik.

Orbán Viktor szerint többedszer próbálják őt provokálni, holott 30 éve a nyilvánosság előtt él, a vagyonnyilatkozata pontos képet ad a vagyoni helyzetéről.

“Üzleti ügyekkel nem foglalkozom, nekem ilyen ügyeim nincsenek.”

Neki annyi az elvárása, hogy az üzletember fizessen adót, és tartsa be a törvényeket. Ő parlamenti képviselő marad, nem megy el üzletembernek, ahogy

“az a baloldalon szokás”.

Hatvanpusztára pedig csak annyit mondott,

“a gyerek nem beszél bele a szülők dolgaiba.”

Ezzel a miniszterelnök nyilvánvalóan arra utalt, hogy Hatvanpusztán hivatalosan Orbán Győző, a miniszterelnök apja építkezik.

A képviselő nem eresztette….

Szilágyi visszakérdezett, hogy akkor Hatvanpuszta nem az Orbán család kastélya lesz-e, és akkor Orbán sem költözik be? Azt firtatta,

Orbán Győzőnek honnan volt pénze “10 milliárdért luxusingatlant építeni”, hiszen a vállalkozásaival 11 év alatt nem keresett ennyit.

Orbán továbbra is tartotta magát ahhoz, hogy ez provokáció, aminek nem ül fel, ahogy a

“szemenszedett hazugságoknak sem”.

Szerinte amúgy sem kell komolyan venni Szilágyit, hiszen korábban Gyurcsány Ferencet hibbant Nerónak nevezte, a DK-t pedig törpepártnak, most meg ott gazsulál velük.

“Egy ilyen embertől a provokáció sem ér el idáig.”

(forrás)

Gábor György filozófus közösségi oldalán így írt a fenti polémiáról:

“Miután a parlamentben rákérdeztek a miniszterelnöknél arra, hogy miből telik neki és az Orbán családnak egy alaphangon 10 milliárd forintos kacsalábon forgó kastély építésére, Orbán Viktor, Magyarország (még) hivatalban lévő miniszterelnöke azt válaszolta, hogy

„nálunk az a szokás, hogy a gyerekek nem beszélnek bele a szülők dolgaiba.”

Roppant szerencse, hogy a Shakespeare-családnál nem ez volt a szokás, máskülönben a jó öreg William nem írt volna egy sort sem Hamletről, aki folyton belebeszélt apja, anyja és nagybátyja dolgaiba. Amúgy egészen bizonyos, hogy fönn a parlamenti karzaton ott jár-kel fel s alá Orbán apjának szelleme. Mindenesetre nemcsak a hajdani Dániában, hanem errefelé is valami bűzlik, s emitt is piszkosul rohad az államgépben valami.”

 

Orbán a hatvanpusztai dácsáról: "nálunk az a szokás, hogy a gyerekek nem beszélnek bele a szülők dolgaiba" - Önt nem zavarja, ha bolondnak nézi?

átver

2 hozzászólás

  • 2021.09.21 - 09:08
    Közvetlen hivatkozás

    Az egesz csaladja – felmenoi es utodai – nem all masbol, mint egy ocska tekintelyuralmi rendszerbol, ahol meg a felreku’ro tiborcznak is o mondja meg, hogy mar most pedig megcsinalja a recsolnek a 3. gyereket es boldogan fognak a sajatlabukon elni – mert ha nem, akkor majd jol szajonvagja barmelyik csaladtagjat – csak ugy, ahogy vele bant a du’vad apja.

    Válasz
  • Visszajelzés: Orbán Viktor politikai kredója - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.