A magyar kormány első embere közösségi oldalán érdekes kép jelent meg, mely arról tudósítja az odavetődőt, hogy Orbán többes szám első személyben a búzában hisz. A trikolorral felpántlikázott búza-szobor első ránézésre szívet melengető, hiszen sokkal jobb, mint amikor a házipáleszben hittek.


Ámde….

A búza-brüszt alján a felirat: viresol. Aha! Így már minden világos! Egy évvel ezelőtt írta meg az agrarszektor.hu, hogy

VIRESOL Kft. néven működik tovább a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester érdekeltségébe tartozó Visonta Projekt Kft. A 100 millió forintos törzstőkéjű cég a Heves megyei Visontán kormánytámogatással hatalmas búzafeldolgozó gyárat épít, amely 24 milliárdos beruházással valósul meg és 2018 utolsó negyedévében kezdheti meg a termelést.

Azóta csak annyi változott, hogy fent nevezett már nem polgármester. A dolog pikantériája, hogy a bejegyzés közvetlenül a heti hét pontját bejelentő videót váltotta a facebook oldalán.

A VIRESOL-ra keresztelt vállalat törzstőkéje 100 millió forint,

amely 50-50 százalékban oszlik meg a felcsúti Mészáros és Mészáros Kft. és a tiszakécskei Duna Aszfalt Kft. között. Utóbbi cég tulajdonosa Szíjj László, aki több más befektetésben is Mészáros Lőrinc üzlettársaként szerepel.

Az elérhető információkból az derül ki, hogy a VIRESOL elnevezést a tulajdonosok mozaikszóként értelmezik, amelyben a „V”-n a vállalkozói szellemet, az „I”-n az innovációt, az „R”-en a rugalmasságot, az „E”-n az elhivatottságot, az „S”-en a szakértelmet, az „O”-b az optimumot, az „L”-en pedig a lojalitást értik.

Szanyi Tibor: Mészáros Lőrinc nevű Orbán Viktor az ország leggazdagabb embere

Kisvártatva megérkezett az MTI-beszámoló:

A magyar élelmiszeripar újabb mérföldkövének nevezte Orbán Viktor miniszterelnök a Viresol Kft. hétfőn átadott visontai búzakeményítő üzemét, amellyel – mondta – egy teljesen más dimenzióba léphet a gabonafeldolgozás az országban.

“Jó, ha nem csak számokból tudom, de láthatom is, ahogy épül Magyarország”

A kormányfő hangsúlyozta:

“sok ilyen vállalatra lesz szükségünk a jövőben, bátor és vállalkozószellemű cégekre”,

amelyek a hazai fejlesztés és innováció éllovasaivá válhatnak. A cél az – folytatta -, hogy a legfejlettebb megoldások hazai földön alakuljanak ki, hogy

“azután ezeket az új technológiákat mi magunk alkalmazzuk”.

A visontai beruházáshoz biztosított 6,2 milliárd forintos kormányzati támogatással kapcsolatban Orbán Viktor megjegyezte:

“adnánk az ország más városaiba és más falvaiba is, ha lenne több terv és több vállalkozószellem. (…) A magyar gazdaság fejlesztésének korlátját ugyanis ma nem a pénzszűke, hanem sokkal inkább az életképes, nagyvonalú, nemzetközileg is versenyképes tervek és vállalkozószellem hiánya jelenti

A tulajdonosok képviseletében Mészáros Lőrinc emelkedett szólásra:

A zöldmezős beruházás 33 milliárd forintba került, a kormány 6,2 milliárd forint támogatást adott hozzá, az önerő mértéke mintegy 30 millió euró volt, a többi részt hitelből fedeztük

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét