Ha emlékeztek még az angol filmre. A meg nem alkuvás feledhetetlen balladája. Szóval, jól viselem, mert így éltem le az életem. A múlt héten megjelent írásom címe az volt: „Most szólok. Vasárnap nem lesz vége”. Bejött. Akkor végigvettem a lehetséges kimeneteleket. Ha Orbán győz,ha veszít, mi  lesz.
[mnky_ads id=”10551″]

 Hosszú háború

Elmesélek egy történetet. Az ügyvédi munkám miatt megszoktam a hosszú háborúkat. Egyszer bejött az irodámba egy férfi a feleségével, mert nem fizetett neki a biztosító. Elolvastam az iratokat, végigbeszéltük az ügyet, és úgy véltem, igaza van. Elindítottuk a pert. Sok tárgyalás után elvesztettük első fokon. Fellebbeztem. A Fővárosi Bíróságon is buktunk, jogerősen. Felülvizsgálattal fordultam a Legfelsőbb Bírósághoz (mai Kúria). Hatályon kívül helyzeték a döntést, visszamentünk ugyanahhoz a bíróhoz, kezdtük elölről. Megint vesztettünk. Fellebbezés. Másodfokon ismét vesztés. Újra felülvizsgálat. A Legfelsőbb Bíróság akkor berágott, közbenső ítéletében kimondta, fennáll a követelés jogalapja, és  megint visszadobta az ügyet első fokra. Számolja ki a bíró, mennyi jár, ítélje meg!

[mnky_ads id=”10552″]

Harmadszor kezdtük megint a Pesti Központi Kerületi Bíróságon

A bírónő már-már barátként üdvözölt… Harmadszor nem tehetett mást, rövid bizonyítás után, délelőtt közölte, ma ítéletet hoz. De csak délután hirdeti ki, mert alaposan ki akarja számolni. Elmentem a Keleti Pályaudvarra, és visszaváltottam a retur-jegyet, mert lejárt volna. Ott találkoztam egy pécsi akadémikus, jogi egyetemi oktatóval. Mondtam neki, mi van. Közölte, jól kicseszett veled a bíró, várhatsz még vagy öt órát, mire lesz ítéleted, és elindulhatsz haza, Pécsre. Ekkor röhögtem fel.Tizenegy éve tartott akkor már a per. Alig egy millió volt kezdetben a követelés. A végén kamattal 54 milliót fizetett a biztosító.

 A per alatt hol a férj,hol a feleség esett össze.Felváltva.Nem hittek már az egészben, mert nagyon okos bírák mondták, nincs igazuk. Tizenegy évig próbáltam bennük tartani a lelket. Végül győztünk.

 „A választásnak komoly tétje van, Brüsszel még az idén, 2018-ban tízezer migránst telepítene Magyarországra. Hozzunk ma egy nagy, közös döntést arról, hogy nem engedjük be a bevándorlókat Magyarországra és megvédjük az országot. A kényelmet ma tegyük félre. A sorosisták mind ott lesznek, legyünk ott mi is. Ma jó döntést kell hoznunk, mert ha elhibázzuk, nem lehet jóvátenni. Mindenki menjen el, és adja mindkét szavazatát a Fideszre. Kétszer Fidesz, csak ez a biztos” – mondta az Origónak Orbán Viktor.

Magyarországon ezzel választást lehet nyerni. Nem kicsit. Nagyon. Ez az értelmiség felelőssége. Aki mindig beáll a sorba.

Csak egy ügyet említek most, a Tiborczét

Normális országban, ezért kaszával kergetik ki a miniszterelnököt a parlamentből. Nálunk a jobboldali értelmiség  egyik szemét becsukja, a másikat imádattal a Vezérre függeszti. A baloldali betagozódik a rendszerbe, négyszemközt morog, de félti állását, gyerekét, munkahelyi előmenetelét. A vége ugyanaz. Kussol. A választást pedig eldönti a mantrával elbutított, alulképzett, farháttal, és közmunkával pórázon tartott, lealacsonyított, megvezetett tömeg.

Szóval, fiúk, nincs vége. Csak időt nyertetek.2020-ban lejár az uniós pénzügyi ciklus. Csak Magyarország nem írta alá az uniós ügyészséghez való csatlakozást, mert az kivenné Polt kezéből a hatalmat. Ezért Orbán új ciklusában nem köt velünk szerződést az unió. Elzárják a csapokat. Nem lesz miből pénzelni a hűbéri klientúrát, meg az agymosott, szegény népet. Összeomlik a gazdaság. A lopott pénzt meg nem olyan egyszerű arab országokból visszatolni a magyar rendszerbe, mert már nyomoz az FBI, és az OLAF. A gonoszság végtelen. De a jóság is. Most a többség a népbutításra szavazott.

Volt már ilyen. 1933-ban is demokratikusan szavaztak be Németországban egy fiatalembert a hatalomba. Kancellár lett. A többit tudjuk. Szóval a demokrácia nem az út célja. Hanem a jó cél elérésének lehetősége. Ez most elveszett egy időre.

Én futok tovább. Csak lelőni lehet. Megszoktam a hosszú háborúkat. Aki akar, jön velem. Tudom, nem vagyok egyedül.  Még egyszer elmondom, amit Mellárt népszerűsítő cikkemben írtam. Nem számít, ki jobb- vagy baloldali.Csak a tisztesség. Ezekben nincs. Ez a harc lesz a végső. De hosszú…

[mnky_ads id=”10553″]

Kapcsolódó

Így látja Havas Henrik – Orbán elvtárs és a Központi Bizottság

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét