Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Karácsony Gergely főpolgármesternek megválasztásához, egyúttal meghívta őt a szerdai kormányülésre, ahol a budapesti fejlesztések jövőjéről is tárgyalnak – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfő délután.

“Magyarország kormánya nevében ismételten gratulálok a budapesti polgárok döntése alapján elnyert megbízatásához”

– írta a kormányfő.

Gundel-reggebéd a Karmelitában

“A 2019. október 24-én kelt levelét, melyben találkozót kezdeményezett, köszönettel megkaptam. Tudomásom szerint a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésére november 5-én kerül sor. Meggyőződésem, hogy Budapest fejlesztésének kérdései is haladéktalan döntéseket igényelnek, ezért arra

kérem, hogy fogadja el meghívásomat Magyarország kormányának november 6-án esedékes ülésére,

hogy a fővárosi beruházásokkal kapcsolatos álláspontját megismerhessük, és döntést hozhassunk a kormány által korábban már támogatott budapesti fejlesztések jövőjéről”

– fogalmazott Orbán Viktor.

Hozzátette: a kormányülés Budapesttel foglalkozó napirendi pontja

“természetesen nem korlátozódik a fejlesztések ügykörére, szívesen megismerjük az Ön álláspontját bármely más Budapest számára fontos ügyben is”.

Karácsony a Karmelitában

“November 6-án szerda reggel 9 órakor várjuk Főpolgármester urat a Karmelita kolostor épületében. A szükséges technikai kérdésekben Gulyás Gergely miniszter úr örömmel áll az Ön rendelkezésére”

– zárul a miniszterelnöknek a főpolgármesterhez intézett levele.

Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn este a Facebook-oldalán jelentette be, hogy elfogadja Orbán Viktor miniszterelnök meghívását és részt vesz a szerdai kormányülésen.

Mint írta,

ahhoz, hogy Magyarországon, benne Budapesten újra normális legyen a közélet, legelőször is normálisan kell viselkednünk nekünk, választott vezetőknek. Mivel Budapest fejlesztése a városvezetés és a kormány együttműködését igényli, ezért azt tartottam normálisnak, hogy megválasztásom után találkozót kezdeményezek a miniszterelnökkel. Megjött a válasz, és úgy normális, ha a meghívást elfogadom, a szerdai kormányülésen részt veszek.

Hozzátette, ezt a meghívást a közös munka kezdetének, az első lépésnek tekinti, hiszen több száz ügyben kell együttműködniük, hol vitázva, hol egyetértve a budapesti fejlesztésekről.

Mindez még nyilván sok egyeztetést, sok munkát igényel. Az új fővárosi közgyűlés alakuló ülésén néhány ügyben már hozunk olyan döntést, amelyet képviselni fogok a kormányülésen, például a Városliget, vagy a Római-part ügyében. Az alapállásom minden más kérdésben is világos, hiszen az úgy normális, ha foggal-körömmel ahhoz a programhoz ragaszkodunk, amelynek képviseletére felhatalmazást adtak a budapestiek

– fogalmazott, hozzátéve, enne lényege, hogy a kevesek érdekei helyett mindig a többséget szolgálják, a jelen csillogása és a fenntartható jövő közül mindig a jövőt, a beton helyett a fákat, a presztízsszempontok helyett pedig a budapestiek jobb életminőségét választják.

Így készülök a holnapi fővárosi közgyűlésre és a szerdai kormányülésre is

– zárta szavait.

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. “… Gulyás Gergely miniszter úr örömmel áll az Ön rendelkezésére”. Csak nem humorizálni akart?

  2. Ajaj! Ha ez a Karmelita kolostorban és nem a parlament épületében van, akkor ez egy kicsit amolyan magához rendelés. Ráadásul egyedül kell szembenéznie egy egész gengszter bandával. Néznie kell majd a gúnyos, cinikus pofájukat, és viselnie kell(het) ha leordítják a fejét.
    Én kibújtam volna azzal, hogy ilyen részletekbe menő megbeszélést jobb először írásban összefoglalni, mert az csak úgy lehet eredményes, stb.
    Dehát én nem vagyok politikus.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét