Orbán Gundel-reggebédre invitálta Karácsonyt a Karmelitába. A főpolgármester áll elébe….

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Karácsony Gergely főpolgármesternek megválasztásához, egyúttal meghívta őt a szerdai kormányülésre, ahol a budapesti fejlesztések jövőjéről is tárgyalnak – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfő délután.

“Magyarország kormánya nevében ismételten gratulálok a budapesti polgárok döntése alapján elnyert megbízatásához”

– írta a kormányfő.

Gundel-reggebéd a Karmelitában

“A 2019. október 24-én kelt levelét, melyben találkozót kezdeményezett, köszönettel megkaptam. Tudomásom szerint a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésére november 5-én kerül sor. Meggyőződésem, hogy Budapest fejlesztésének kérdései is haladéktalan döntéseket igényelnek, ezért arra

kérem, hogy fogadja el meghívásomat Magyarország kormányának november 6-án esedékes ülésére,

hogy a fővárosi beruházásokkal kapcsolatos álláspontját megismerhessük, és döntést hozhassunk a kormány által korábban már támogatott budapesti fejlesztések jövőjéről”

– fogalmazott Orbán Viktor.

Hozzátette: a kormányülés Budapesttel foglalkozó napirendi pontja

“természetesen nem korlátozódik a fejlesztések ügykörére, szívesen megismerjük az Ön álláspontját bármely más Budapest számára fontos ügyben is”.

Karácsony a Karmelitában

“November 6-án szerda reggel 9 órakor várjuk Főpolgármester urat a Karmelita kolostor épületében. A szükséges technikai kérdésekben Gulyás Gergely miniszter úr örömmel áll az Ön rendelkezésére”

– zárul a miniszterelnöknek a főpolgármesterhez intézett levele.

Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn este a Facebook-oldalán jelentette be, hogy elfogadja Orbán Viktor miniszterelnök meghívását és részt vesz a szerdai kormányülésen.

Mint írta,

ahhoz, hogy Magyarországon, benne Budapesten újra normális legyen a közélet, legelőször is normálisan kell viselkednünk nekünk, választott vezetőknek. Mivel Budapest fejlesztése a városvezetés és a kormány együttműködését igényli, ezért azt tartottam normálisnak, hogy megválasztásom után találkozót kezdeményezek a miniszterelnökkel. Megjött a válasz, és úgy normális, ha a meghívást elfogadom, a szerdai kormányülésen részt veszek.

Hozzátette, ezt a meghívást a közös munka kezdetének, az első lépésnek tekinti, hiszen több száz ügyben kell együttműködniük, hol vitázva, hol egyetértve a budapesti fejlesztésekről.

Mindez még nyilván sok egyeztetést, sok munkát igényel. Az új fővárosi közgyűlés alakuló ülésén néhány ügyben már hozunk olyan döntést, amelyet képviselni fogok a kormányülésen, például a Városliget, vagy a Római-part ügyében. Az alapállásom minden más kérdésben is világos, hiszen az úgy normális, ha foggal-körömmel ahhoz a programhoz ragaszkodunk, amelynek képviseletére felhatalmazást adtak a budapestiek

– fogalmazott, hozzátéve, enne lényege, hogy a kevesek érdekei helyett mindig a többséget szolgálják, a jelen csillogása és a fenntartható jövő közül mindig a jövőt, a beton helyett a fákat, a presztízsszempontok helyett pedig a budapestiek jobb életminőségét választják.

Így készülök a holnapi fővárosi közgyűlésre és a szerdai kormányülésre is

– zárta szavait.

2 hozzászólás

 • Avatar
  2019.11.04 - 18:38
  Közvetlen hivatkozás

  “… Gulyás Gergely miniszter úr örömmel áll az Ön rendelkezésére”. Csak nem humorizálni akart?

  Válasz
 • Avatar
  2019.11.05 - 20:10
  Közvetlen hivatkozás

  Ajaj! Ha ez a Karmelita kolostorban és nem a parlament épületében van, akkor ez egy kicsit amolyan magához rendelés. Ráadásul egyedül kell szembenéznie egy egész gengszter bandával. Néznie kell majd a gúnyos, cinikus pofájukat, és viselnie kell(het) ha leordítják a fejét.
  Én kibújtam volna azzal, hogy ilyen részletekbe menő megbeszélést jobb először írásban összefoglalni, mert az csak úgy lehet eredményes, stb.
  Dehát én nem vagyok politikus.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük