Orbán: a keresztény kultúra szervezett támadás alatt áll

Második alkalommal rendeztek Budapesten keresztényüldözésről és üldözött keresztényekről szóló nemzetközi konferenciát. A kormányfő üldözött keresztényekről szóló nemzetközi konferencián arról beszélt, hogy egy egész kultúra áll szervezett támadás alatt.

Magyarország a muszlim bevándorlási invázió útvonalán fekszik, ezért meg kell védenie magát

– ez is elhangzott az Index tudósítása szerint Orbán Viktor kormányfőtől a keresztényüldözésről és üldözött keresztényekről szóló konferencián, amelyet második alkalommal rendeztek meg Budapesten.

A miniszterelnök nyitóbeszédében úgy fogalmazott, a magyar nép és a magyar kormány hisz abban, hogy a kereszténység segíthet a népek megtartásában.

A kormányfő úgy folytatta beszédét, hogy

“egy rejtélyes erő lezárja az európai politikusok száját, és megbénítja a karjaikat”,

és Európában a keresztényüldözést csak emberi jogi, humanitárius kérdésként kezelik, miközben nem beszélnek arról, ami a legfontosabb:

nemcsak emberek és közösségek, hanem egy egész kultúra áll szervezett támadás alatt, ez pedig a mi kultúránk és civilizációnk, nemcsak Afrikában, de Európában is

– hangoztatta a miniszterelnök.

Orbán szerint a támadás formái változatosak,

 • a népességcsere,
 • a bevándorlás,
 • a kigúnyolás,
 • a politikai korrektség szájkosara.

Elmondta azt is, hogy a nem távoli jövőben lesznek olyan európai országok, amelyekben a vallási-kulturális irányok meg fognak változni, ez európai keresztények pedig nagy bajban vannak.

Azbej Tristan államtitkár

is felszólalt, azt mondta, naponta 11 embert ölnek meg a világon keresztény vallása miatt, ezért a keresztények üldözése

„korunk legnagyobb és legelhallgatottabb emberi jogi válsága”.

Hozzátette, Budapest az üldözött keresztények számára a béke szigete, valamint a keresztény szabadság fellegvára.

Egy hozzászólás itt: “Orbán: a keresztény kultúra szervezett támadás alatt áll

 • Avatar
  2019.11.27 - 12:15
  Közvetlen hivatkozás

  Nincs itt kérem semmi látnivaló! A hisztéria kiterjesztése kezdődött Európára. A háttérben a dogma: ” Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz.” Azt reméli O1G, hogy ez a hiszti majd elfedi a jogállamisági problémákat és a korrupciós ganyéságokat.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük