Orbán: a római gyors már befutott Brüsszelbe, felkészül a madridi szerelvény Santiago Abascal barátom vezetésével

Orbán Viktor tudomást sem véve arról, hogy kicsit sem jó ómen, ha ajánló videóüzenetben kiáll egy-egy aktuális elveihez, érdekköréhez közel álló külhoni politikus győzelme mellett lásd: Bolsonaro, Le Pen, Trump, Jansa. Hétfőn Santiago Abascalt, a VOX párt vezetőjét biztosította barátságáról és támogatásáról a VIVA22 elnevezésű spanyol politikai rendezvény alkalmából.

“…jót tesz a szívünknek és a lelkünknek, a progresszív globalisták pedig szívrohamot kapnak tőle…”

Jó szokás, hogy évről évre összegyűlnek a spanyol nemzeti zászlók alatt. Mi is rendszeresen ezt tesszük Magyarországon, mert ez jót tesz a szívünknek és a lelkünknek, a progresszív globalisták pedig szívrohamot kapnak tőle

– mondta a videóüzenetében Orbán Viktor. Azt is mondta, hogy egy ilyen gyűlés kiváló alkalom arra, hogy megbeszéljék a következő időszak nagyobb kihívásait, és újra elmondta, hogy szerinte

„a brüsszeli bürokratákkal szemben továbbra is meg kell védeni a hagyományainkat és a szuverenitásunkat”.

“…A római gyors már befutott Brüsszelbe, felkészül a madridi szerelvény Santiago Abascal barátom vezetésével…”

Nem engedhetjük, hogy bevándorlók milliói rohanják le az Európai Unió tagállamait. Ki kell állnunk a hagyományainkért, a kultúráinkért, és a globalista ideológiákkal szemben meg kell védenünk a gyerekeinket és a családokat is. Ez a harc közös harcunk lesz a jövőben is. A római gyors már befutott Brüsszelbe, felkészül a madridi szerelvény Santiago Abascal barátom vezetésével. Sok sikert kívánok, isten éltesse mindannyiukat!

– mondta a magyar miniszterelnök az olasz választások eredményére utalva. Ahogy arról beszámoltunk, szeptember végén Giorgia Meloni vezette jobboldali koalíció nyerte az olasz választásokat, Orbán pedig egy közös fotóval gratulált neki a győzelemhez. Meloni a korábbi évek semmiből feltört populista vezéreihez hasonlóan szintén részben a „brüsszeli bürokrácia” és a nemzeti identitást elnyomó Európai Unió elleni tirádákkal építette fel magát.