Orbán Viktor, aki mindent tud (és amit nem tud, azt nem érdemes tudni!)

Deutsch Tamás a Fidesz európai parlamenti csoportjának vezetője, a demokrácia veterán harcosa szerda este Brüsszelben a néppárti frakcióülésen 25-öt kapott az okosabbik fertályára, ráadásul a sarokba állították és ráparancsoltak, hogy a frakció képviseletében többé ki ne nyissa száját! Tompika megkapta a magáét, s habár ki nem zárták, azért személyét EP képviselőként jószerint semmivé tették.

No igen, talán mégsem kellett volna….

Manfred Weber frakcióvezető mondókáját gestapós és ÁVH-s beszédnek minősítgetni, vagy csúnyákat mondani az EU friss jogállamiság-ellenőrző mechanizmusáról, amelyet a frakció támogat és fontosnak tart.

Hogy ennek a furcsa, felemás döntésnek a frakció szempontjából mi értelme volt, azt talán csak Angéla Merkel, a frakció néhány vezetője, valamint a Magyarországon is működő német autógyárak kormány(ok) mellett dolgozó közös képviselője tudhatja, (ha van ilyen?), esetleg Orbán Viktor, aki mindent tud. (és amit nem tud, azt nem érdemes tudni!)

Amúgy mintegy mellékesen az EPP frakció felszólította a fideszes tagtársakat is, hogy ugyan gondolják már át az ő néppárti munkájuk és politizálásuk értékrendjét, mert amit most művelnek, az eléggé kozmás.

Egyelőre ennyi a lényegi hír a néppárti frakcióból,

amely a legnépesebb az EP-ben. A fura eset – megesett. Gondolom, a Fidesznek erre illik reagálni, elvégre Tompika nem akárki és nem is akármi – bár inkább múlt időben -, jó sok cikket lehetne irkálni arról, hogy a prágai hősből miként lett használhatatlan miniszter, majd pedig szószátyár közéleti bajkeverő, és a fideszes keresztény erkölcsöt megtestesítő családapa. Ő mindig is a mi kutyánk kölyke volt, sőt ő a mi kutyánk! A néppárti fideszes csapat szerfölött óvatosan nyilatkozott, nyilván még nem tudják, mi a véleményük, mert annak tartalmát és formáját náluk magasabb fórumon döntik el. (E sorok írásakor Hidvégi Balázs, a Fidesz brüsszeli ostora sem szólt egy mukkot sem!) Nagyjából imigyen foglaltak állást Tompika ügyében: ők tudomásul veszik a frakció majd‘ 98 százalékos(!) többséggel hozott határozatát, és szorgalmazni fogják a fontos vitás politikai kérdések tisztázását a Fidesz, a magyar képviselők és a néppárt között.

Mármost Budapesten Deutsch képviselő úr vesszőfutásának magyarázatát és kommentelését

például bízhatják Hollik István kommunikációs igazgatóra, hiszen a derék félnótás habozás nélkül képes lenne diadaljelentést mellékelni az EPP frakció döntéséhez – mondván:

Tompika ugyan hibázott, de bocsánatot kért (hatszor!), tehát ismét győzött az igazság, a képviselőt nem zárták ki, a Fidesz képviselőcsoportja pedig dolgozik tovább mint eddig, az együttműködés töretlen.

Hanem amint tudjuk, a tények makacs dolgok,

és azért ez a határozat – hogy‘ is fogalmazzak finoman – bizony világra szóló szégyen Deutsch Tamás és a Fidesz számára. Így még az is előfordulhat, hogy Kovács Zoltán nemzetközi szóvivő kapja a feladatot, hogy a maga szokott, kissé nyers módján helyére tegye a Soros markában vergődő, tévelygő néppártot, s követelje a döntés visszavonását. Tompikát ugyanis most azért mégis kigolyózták az úri klubból, s fideszessel ezt nem teheti senki!

A frakcióülésről persze valójában Orbán Viktor orrára érkezett a jókora koppintás,

s ilyen daliás harcos lélek az ilyesmit személyesen sem hagyhatja szó nélkül. A Fidesz szekerének rúdja már eddig is erősen kifelé állt a néppártból, az arculcsapással bőven felérő döntés (talán rosszabb is, mint a kizárás) megérlelheti Orbán Viktor döntését, hiszen a Fidesszel nem lehet szórakozni! Kilépnek az EPP-ből és átülnek a szélső-jobbhoz. Elvégre mi az ördögért, egyébért járta körül a nagyeszű külügyér a minapában, a szélsőséges európai pártokat? Majd meglátják, hogyan boldogulnak nélkülünk!? Ha már Szájer Józsi is oda van, veszett fejsze, vesszen a nyele is!

tervezz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük