Orbán aljasságai egyre bornírtabbak

Az ember már régóta azt hinné, nem lehet ezt „tökéletesebben” művelni – de Orbán a péntekenkénti „interjújával” csaknem mindig szintet lép. Nagy Katalin pedig számára ideális partner: már-már „művészien” alázatos.

Minden tudatos hazugság

Tárgyszerűen nézve, könnyen cáfolható dolgokat mondott Trócsányiról, de Orbán sosem azért beszél, mert bárkit is meg akarna győzni igazáról. Hihetetlen az a bicskanyitogató pofátlanság, ahogy nyilvánvaló hazugságait előadja:

„Tehát akárhonnan nézzük ezt az embert, fogást találni nem lehet rajta, itt egyetlen dolgot lehet felhozni vele szemben, hogy az ő nézőpontjukból, a támadók nézőpontjából rossz helyről jött, mert hát magyar, de hát annyian vagyunk magyarok, vagy tízmilliónyian, hogy ezt az ellenvetést nem tudjuk elfogadni.”

A fentiekből minden hazugság, mégpedig nyilván tudatos: egyszerűen ignorál mindenkit, akinek Trócsányival bármilyen gondja van.

Trócsányival a legfőbb baj az, hogy tökéletesen jellemtelen: kiszolgál mindent, jogászhoz – úgy értem: jogtudóshoz – teljesen méltatlanul. Ebben különben pontosan olyan, mint Orbán többi embere, az általa a farmján kiválasztott képviselőktől kezdve, „kormánya” tagjaiig: a jellemtelenség alapföltétel. Ha valaki kellően jellemtelen, az sem baj, ha egyébként idióta – lásd például Káslert…

Akinek nincs jelleme, nem ember: tárgy – mondta Chamfort (1741-1794). Trócsányi nem ember: tárgy. Gulyás Gergely és a többiek is azok: Orbán ezért válogatta őket össze.

Hogy a példa kedvéért említsek néhány kifogásolható dolgot:

lex CEU, a „Stop Soros”-nak emlegetett (ezen a gyalázaton, a személyre és „hálózatára” szabott, hivatalosan is ekként emlegetett jogtalanságon nem szűnik elképedésem) „törvénycsomag” vagy a hajléktalanok kriminalizálása. Igaz, az egész időszakban a legmocskosabb „törvényeket” egyéni képviselői indítványként nyújtották be – de ez a potomság senkit sem téveszt meg: kellett hozzájuk Trócsányi egyetértése, abszolút gerinctelensége, nyálassága. A „kormány”, Trócsányi és persze Orbán javaslatai voltak azok mind! Hogy a bíróságok átalakításáról szóló „törvény” alkotmánymódosítási tárgyalását felfüggesztették, semmit sem jelent – bármikor elővehetik, és elő is veszik újra.

Trócsányi minisztersége idején hatalmasat haladt előre az ország a demokratikus normák szétverésében, kiüresítésében, nevetségessé tételében!  Az EP-n múlik, hogy megvéd-e valamit a demokratikus értékekből, vagy feláldoz mindent a pillanatnyi előnyök, a pillanatnyi béke, a látszat kedvéért.

Természetesen hazugság az is,

hogy bárkinek Trócsányi magyarságával volna baja; mint ahogy szemét hazugság annak sugallata is, hogy „vagy tízmilliónyi” magyar ember támogatná.

Kiragadok a „szövegkörnyezetből” egy rövid részletet. Annyira jó, önmagáért beszél:

„ha ugyan én vagyok az oka valaminek, de nem akarom, hogy engem nevezzenek meg felelősnek, akkor valaki másra rá kell mutatnom”.

Igen: ezt csinálja Orbán. „Másokra mutogat”: hecckampányokat vezényel, közben „diadalokat”, nagy harci sikereket jelent be: szinte minden Orwellt, például az Állatfarmot idézi.

„Kivágta a biztosítékot a liberálisoknál”

Természetesen bűnbakkereső süketelés az is, amit az EU bővítésének ügyében elmondott. Nem bővíteni kell az EU-t, hiszen jelenleg nincs kivel – inkább Orbániát kellene kihajítani…

Aztán ott van az „európai életmód védelméért” felelős biztos ügye: az elnevezés – ahogy Nagy Katalin mondta – „kivágta a biztosítékot a liberálisoknál”:

„Az Európai Bizottság vezetője, mikor elosztotta a biztosi posztokat, akkor egy kicsit átnevezte ezeket, van egy érdekes, nem azt mondta, hogy a migrációért felelős biztos, hanem az európai életmód védelméért felelős biztos. Ez már kivágta a biztosítékot a liberálisoknál. Ön hogyan értékeli?

  • Szomorú történet ez, és belevilágít abba a sötétségbe, ami némely fejben uralkodik ma Európában, sajnos, politikusok fejében is.

Tehát ha van egyáltalán szép és fontos feladat a politikában, az éppen az, hogy az emberek által szabadon kialakított saját életformájukat megpróbáljuk megvédeni.”

Aztán jött a szokásos migráncsozás.

Valóban szomorú történetről van szó: e portfólió átnevezése vagy kifejezi Ursula von der Leyen valódi nézeteit, vagy sunyi engedmény az Orbán-féle politikai szélhámosoknak.
Beszélt még Ausztriáról meg Olaszországról is: nyilván rendkívül fontos olyan embernek a véleménye, akinek haverjai sorban megbuknak…

Az az európai életforma, amelyről Orbán delirált, nem létezik, csak a maga sokszínűségében. Horribile dictu: vannak olyanok is, és nem kevesen, kik befogadásra is hajlamosak.

Na de volt más is, talán fontosabb a fenti, szinte minden nap előadott aljas pimaszságoknál: Orbán ugyanis valósággal vallott magyarságáról. Márpedig egy vallomást akkor is érdemes komolyabban megvizsgálni, ha őrület van benne.

Hamis ömlengés

Eltekintek a nem kicsit lidérces szöveg egészének ismertetésétől, csak a számomra fontos részre szorítkozom. A magyarság nagyszerűségéről szóló hamis önlengés tetőpontján az alábbiak hangzottak el:

„Tehát mi nem levakarni akarjuk magunkról azt a kétségbevonhatatlan tényt, hogy magyarok vagyunk, hanem én személyesen, de sokan vagyunk így, életünk legfontosabb pillanatának azt tartjuk, hogy magyarnak születtünk.

Én azért vagyok európai, mert magyar vagyok; ha nem lennék magyar, nem is tudnék európai lenni.”

Márpedig ha Orbán nem tudna, más labdába sem rúghat…

Eltöprengek: vajon mikor értesült Orbán saját életének legfontosabb pillanatáról? Születésekor, netán már a fogamzáskor? Vagy még előbb – isteni/sátáni elrendelésre..?

És ha mondjuk magyar szülőktől, de francia, német, cigány, holland, dán, zsidó, angol stb. környezetben nőtt volna föl, akkor is Máraival hencegne, akitől talán néhány mondatot ha olvasott..? Mert aki francia, német, cigány, holland, dán, zsidó, angol stb. szülőktől származik, legalábbis nagyon nehezen lenne európai, főleg akkor, ha Orbánnak hívják…

Problémák csak a pirézek esetében lehetnek

„… ha nem lennék magyar, nem is tudnék európai lenni” – jó, hát ez „hazafiúi vallomás”, más értelme úgy sincs…

Én azért simán el tudom képzelni, hogy ha valaki szerencsétlenségére francia, német, cigány, holland stb. származású, attól még viszonylag rendes európai lehet.

Szerintem e tekintetben problémák csak a pirézek esetében lehetnek.

Beszélt a végén az önkormányzati választásról – ezzel fejezem be én is. Napról napra világosabb, hogy nem akármilyen tétje van ennek a választásnak. A Fidesz érzi ezt, ezért, hogy a megszokottnál is aljasabb.

A tét egyszerűen megfogalmazható:

vagy sikerül fordulatot jelző változást elérni, vagy megy tovább az ország az orbáni, az őrületbe és elaljasodásba vezető úton.

„Vagy bolondok vagyunk s elveszünk egy szálig,

Vagy ez a mi hitünk valóságra válik.

Vagy lesz új értelmük a magyar igéknek,

vagy marad régiben a bús magyar élet.

Szállj fel, madár…

megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest