Lázadás Brüsszel ellen, migráncsozás, sorosozás, rezsicsökkentés – hát nem uncsi a rádiós hablatyolás?(továbbiakban= OVM Orbán Viktor Mihály
agy= Adorján György)

Lázadás Brüsszel ellen

OVM: „tehát az európai nemzetek – most az Európai Unióról beszélek – fellázadnak az ellen a brüsszeli politika ellen, amely folyamatosan hol nyíltan, hol suttyomban, lopakodva – ahogy mi mondjuk –, hatásköröket akar elvenni a nemzetállamoktól, mindenbe bele akar szólni, és egyre kevésbé ad lehetőséget, hogy mi magunk döntsünk a saját életünkről.”

agy: Akkor minek vagy ott a markodat tartva zsozsóért? Az már nem sérti azt a fene nagy nemzeti büszkeségedet?

OVM: „folyamatosan nőnek a befektetések, hiszen ha nem nőnének a befektetések, ha nem nőne az igény a magyarországi munkaerő iránt, akkor hogyan állhatna elő munkaerőhiány? Ugyanis nem vagyunk többen, tehát ugyanannyian élünk, mint korábban, sőt kicsivel kevesebben, mégsem találnak a cégek munkaerőt. Ez azért van, mert folyamatosan új befektetésben gondolkodnak, új kapacitásokban, és ahhoz már nehezebben találnak munkaerőt.”

agy: Miről beszélsz? Kifelejtetted, hogy ezeket a befektetéseket elsősorban az uniós beruházások felpörgetésének köszönhetjük, és nem annak, hogy a honi gazdaság elkezdett jobban teljesíteni. Sőt, a termelékenységünk 2008 óta stagnál. Aztán egy szót sem szóltál arról, hogy mi a valódi oka annak, hogy munkaerőhiány van. Elvándorlás, jövedelmi viszonyok, torz képzés,stb.

Migráció

OVM: “Még nem dőlt el, mert a mérkőzés elején vagyunk, a 13. percben, és nem a 90.-ben, tehát én azt tudom mondani, hogy nagy csata lesz. Az egyik a migrációval kapcsolatos nemzeti hatáskör elvonási kísérletek Brüsszel részéről; ők akarják megmondani, hogy kivel élhetünk együtt, és kivel éljünk együtt, és kivel ne. Ezt meg kell akadályozni.”

agy: Ha te mondod.

Olimpia

OVM: „annak érdekében, hogy Magyarországot megmentsük egy szégyentől és egy komoly lejáratódástól, a legjobb, hogyha visszavonjuk a pályázatot.”

agy: Na, ugye. Tegnap még a nemzeti büszkeséget hirdetted a témában, ma meg a szégyenre hivatkozol.

Rezsicsökkentés

OVM: „Az a kérdés, hogy ki dönti el, hogy a magyar emberek hány forintot fizessenek a rezsiért vagy a rezsire. Brüsszelben döntik ezt el vagy Magyarországon? Minden okoskodás felesleges, az az egyszerű kérdés itt, hogy ki dönt. Szerintem Magyarországon kell erről dönteni a Magyar Országgyűlésnek meg a mindenkori magyar kormánynak, és kész”.

agy: És a határon túli magyarok szavazataikkal mit döntenek el? Ki dönt? Aki itt lakik, vagy aki nem?

OVM: „a dolog úgy fest, hogy az Európai Unió Brüsszelben működő intézményei – őket nevezzük mindközönségesen brüsszelieknek, brüsszeli bürokratáknak – azon mesterkednek folyamatosan, hogy jogköröket vonjanak el a nemzetállamoktól.”

agy: Uncsi, állandóan ezt szajkózza, már a múlt pénteken is hallottuk.

Soros

OVM: „a nemzetközi tőke elsősorban Soros Györgyhöz tapadó szervezetei meg folyamatosan azon dolgoznak, hogy Magyarországot gyengítsék, a határt átjárhatóvá tegyék, hogy behozzák ide a migránsokat. Szerintem ezzel átléptek egy határt.”

agy: Most jelölték Nobel béke díjra, tán irigy vagy?


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét