Orbán az Andrássy út – Bajcsy-Zsilinszky út sarkán mondja el beszédét október 23-án

Idén rendhagyó helyszínen tartják az október 23-ai ünnepséget Budapesten – közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Facebook-oldalán. A bejegyzés szerint Orbán Viktor az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozásánál mondja majd el ünnepi beszédét 15.30-kor, és ehhez a rendezvényhez csatlakozik majd a Békemenet is.

 2006-ban pont ott voltak a legnagyobb összecsapások, ahová most az Orbán-beszéd helyszínét jelölték ki.

Szerdán alakul meg az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs. Sok résztvevőre számítanak – mondta Kovács Zoltán -, ezért

azt kérik mindenkitől, időben tájékozódjon a rendezvényhelyszínekről és a közlekedési helyzetről. A programokról később részletes tájékoztatást adnak.

Arról nincs hír, hogy védettségi igazolványt fel kell-e mutatni, vagy a maszkhasználatot legalább ajánlják-e a résztvevőknek!

Az ellenzék még nem nyilatkozott….

Tavaly november óta biztosan tudni lehet, hogy az ellenzéki pártok az előválasztás után,

„legkésőbb 2021. október 23-án”

közös miniszterelnök-jelölttel és 106 közös jelölttel szeretnének a választók elé állni. Idén tavasszal már tényként kezelték, hogy

az ellenzék közös nagygyűlést tart az ötvenhatos nemzeti ünnepen.

A rendezvény helyszínét több párttól is sikertelenül próbálta meg megtudni a Népszava:

bár október 23-ig csupán néhány hét van hátra, volt olyan politikus, aki lapunknak azt állította, hogy erről még nem állapodtak meg.

Ami tuti: babakocsis Békemenet lesz

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) júniusban jelentette be, hogy a forradalom és szabadságharc – valamint a 2006-os „gyurcsányi állami terror” – évfordulóján ismét megrendezik a kormánypárti Békemenetet. Csizmadia László, a CÖF alapítója minapi sajtótájékoztatóján közölte, hogy

a Békemenet azon az útvonalon vonul végig, ahol „ők ezt a balhét elkövették”.

A CÖF által szervezett Fidesz-szimpátiatüntetést legutóbb 2018 márciusában tartották meg: a tömeg ekkor a Kossuth térre érkezett. Akkor is a miniszterelnök fogadta őket, aki emlékezetesen azt mondta a 2018-as országgyűlési választások előtt:

„a választás után elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi értelemben.”

Október 23. hosszú ideje nem volt Orbán kezében:

  • 2020-ban SZFE-tüntetés volt a nemzeti ünnepen,
  • 2019-ben az ellenzék tíz nappal korábbi önkormányzati győzelme miatt nem mondott nyilvános beszédet.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.