Orbán: az első 33 év csak bemelegítés volt: Oroszok ki, kommunisták el, rezsi le, migránsok ki, szív fel…. – Amíg bírom, csinálni fogom!

Immár 29. alkalommal tart kongresszust a Fidesz. Orbán Viktor miniszterelnök 2003 óta, vagyis 18 éve a párt elnöke, és miután senki sem indult el ellene, nem is volt kérdés, hogy folytathatja munkáját a Fidesz élén. Délután három óra után jelentették be a szavazások eredményeit. E szerint Orbán Viktor 1061 szavazattal lett újra pártelnök. Beszédét itt olvashatja! Az alelnöki posztra Kubatov Gábor 1050, Gál Kinga 1040, Németh Szilárd 1025 és Kósa Lajos 1021 szavazatot kapott, ellenfelük nem volt.

Rengeteg dolog történt a legutóbbi kongresszus óta, ma a szokásosnál mélyebbre kell ásni

– nyitotta beszédét Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz frissen újraválasztott elnöke a párt vasárnapi kongresszusán. Egyúttal köszönetet mondott, hogy ismét rábízták Magyarország legsikeresebb politikai pártjának vezetését. Reméli, kiérdemelt lesz a bizalom, ez viszont önmagában nem lett volna elegendő. Engedélyt is kellett kapnia.

Mindenről Lévai Anikó tehet?

Sok itt a családos ember, tudjátok, hogy megy ez

– mondta. Csapásokat adnak és kapnak, de ha családos ember valaki, nem dönthet egyedül. Azért fogadhatta el a megtisztelő bizalmat, mert

a feleségétől megkaphatta az engedélyt. Mindig velem voltál, akkor is, amikor nem érdemeltem meg, köszönöm, köszönöm Ani

– tette hozzá Orbán.

Cserpa, Katka köszi!

Köszönetet mondott politikustársainak, mindenkit becézve, Novák Katalint Kataként, Cser-Palkovics Andrást Cserpaként emlegetve. Miért vállalta el? Azért, mert

úgy érzi, a legjobb korban van. Persze, mindig így érzi.

De most úgy van vele, hogy az első 33 év csak bemelegítés volt. Oroszok ki, kommunisták el, rezsi le, migránsok ki, szív fel – sorolta. Mégis úgy érzi,

mindez csak felkészülés volt az igazán nagy dolgokra, ezekből pedig nem szeretne kimaradni. Igaz, hogy elől a legsűrűbb a golyózápor, de cserébe innen lát a legjobban.

Ízelítő az Orbán-beszédből

Visszavásároljuk a repteret

Orbán Viktor felidézte, hogy 183 olimpiai arannyal rendelkezünk, és 12 természettudományos Nobel-díjasunk van. Éppen ezért semmi okunk a kicsinyhitűségre – tette hozzá. A kormányfő felhívta a figyelmet arra, hogy az Észak-Alföld csupán az uniós fejlettségi szint 47 százalékén áll, ezért is döntöttek a vidékfejlesztési programról. Sokat vár a kormányfő a hadiipari fejlesztésektől, és a csúcstechnológiai fejlesztésektől. A következő 10 évben újjáépül a vasúti járműgyártás és 8000 buszt cserélnek le – mondta a kormányfő. Visszavásároljuk a repteret, és megépül Paks2.

Így juthatunk el a legfejlettebbek közé

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy miért ne lehetne Budapest a világ legrendezettebb és legtisztább városa? Nagyon kevés országnak sikerült a legfejlettebb országok szintjére fellépnie, de nem lehetetlen. Ha sikerül elérni a 80 százalékos foglalkoztatottságot, akkor azzal eljuthatunk a legjobbak közé. Adócsökkentés, beruházások, egyetemfejlesztés, kutatás és innováció, vidékfejlesztés, és még jobb kormányzati munka révén eljuthatunk oda.

„Akarjon többet Magyarországot”

Orbán Viktor elmondta, hogy Magyarország még csak feltörekvő ország. Ha szocialisták lennénk, akkor ennyi elég is lenne – tette hozzá.

1100 éves állam vagyunk, és nem tartunk ott, ami méltó lenne hozzánk. Innen csak úgy léphetünk előre, ha pontosabban és jobban dolgozunk.

A kormányfő azt ajánlja Magyarországnak, hogy akarjon többet, mert még mindig vannak szegények és nem születik elég gyermek. Még nem elég sem a fizetés, sem a nyugdíj – tette hozzá. Ha folytatódik a jelenlegi kormányzás, akkor felléphetünk a fejlett országok szintjére.

Miért ne lehetnének a magyarok a világ legjobb mérnökei és szakmunkásai?

„Mi az alkotó hazaszeretetben hiszünk”

Orbán Viktor közölte, hogy nekik Magyarország a szenvedélyük, és a csúcsra szeretnék feljuttatni Magyarországot. A nagy tét nem elriaszt, hanem felvillanyoz – tette hozzá. Egész lánchegységek várnak ránk – mondta. Háromféle hazaszeretet van: a szónokló, a búsuló és az alkotó. Mi az alkotó hazaszeretetben hiszünk – tette hozzá. Világos célok nélkül nincsen sikeres kormányzás.

Orbán Viktor: Amíg bírom, csinálni fogom

Orbán Viktor elmondta, hogy a felesége akkor is mellette állt, amikor nem érdemelte meg. A Fidesz elnöke elmondta, hogy a pártban a helyükre lépni képesek sora ellenére azért vállalta el a párt vezetését, mert úgy érzi, a legjobb korban van.

Bár egy kicsit gyanús, hogy eddig mindig így éreztem.

Úgy látja, az első 33 év csak bemelegítés volt, sok minden történt, és sok mindent elértünk. Valóban nem kevés, csak felkészülés volt arra, ami még vár ránk – tette hozzá. Orbán közölte, a Fidesz hűséget, hitet és bizalmat jelent. A Fidesz hű Magyarországhoz és a magyar emberekhez. Az elmúlt 33 évben birodalmak süllyedtek el és emelkedtek fel, a hidegháborúból eljutottunk a járványok és a népvándorlás koráig.

Amíg bírom, csinálni fogom

– tette hozzá. (forrás)

A délelőtt történtekről ide kattintva tudhat meg minden fontosat.

Kapcsolódó

 

Orbán: az első 33 év csak bemelegítés volt: Oroszok ki, kommunisták el, rezsi le, migránsok ki, szív fel....!

2 thoughts on “Orbán: az első 33 év csak bemelegítés volt: Oroszok ki, kommunisták el, rezsi le, migránsok ki, szív fel…. – Amíg bírom, csinálni fogom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest