Orbán az Ön pénzéből segíti a saját lábán — oh,pardon—  kerekén álló győri Audit

Erőteljes kormányzati támogatásra van szükség a gazdaság újraindításához – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a győri Audi-gyárban, ahol hétfőtől a motor- és járműgyártás ismét a megszokott munkarendben folyik.

Saját lábhoz nemzeti pótláb…

A miniszterelnök közölte: a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az Audi-gyárban az összes munkás és mérnök megtalálja számítását,

a kabinet kész pénzügyi hátteret is biztosítani a gyár teljes kapacitáson való működéséhez.

Ide kívánkozik….

Az Audi Hungária két hete tette közzé 2019-es gazdasági adatait, amelyből az derül ki, hogy az autógyártó vállalat magyarországi tevékenysége tovább erősödött.

A társaság nem csak a tavalyi eredményét, hanem annál jóval nagyobb összeget, mintegy 700 milliárd forintot vett ki osztalékként.

Az Audi-gyárért is küzdeni kell

– hangoztatta Orbán Viktor, aki ugyanakkor arra számít, hogy

“a válságot nemcsak, hogy túl fogjuk élni, hanem megerősödve fogunk kikerülni belőle”, és ennek része lesz “az Audi nevű sikersztori” folytatása.

… jó megállapodás…

Jelezte ugyanakkor, a tulajdonosoknak, a vezetőknek és a dolgozóknak is jó megállapodást kell kötniük.

“Megállapodásokkal lehet munkahelyeket megvédeni”

Orbán Viktor azt is mondta, egy, de akár két évbe is telhet eljutni oda, hogy a járvány előtti kiindulópontot meghaladó, nagy terveket lehessen a termelőüzemekben meghirdetni.

….fellegvár….

A kormányfő a magyar ipar fellegvárának, büszkeségének nevezte a győri Audi-gyárat, amely nemzetgazdasági szempontból is fontos, eddig ugyanis több mint 11 milliárd eurónyi beruházás történt a mára környezetsemleges gyárban.

Emlékeznek?

Nem ez lesz az első pótláb, amit Ön, meg Ön, meg mi mindannyian nyújtunk a győri Audinak. Egy évvel ezelőtt…

Szijjártó Péter elmondta, hogy

a kormány 6,4 milliárd forinttal támogatja a 250 munkahelyet teremtő beruházást.

Várakozása szerint

az Audi beruházása új termelési és kiviteli rekordokhoz is hozzájárulhat. Az autóipar pedig idén is új csúcsot dönthet, hiszen a termelési értéke 12 százalékkal nőtt az első 5 hónapban.

Magyarország az elmúlt évek beruházásainak köszönhetően az új autóipari korszak nyertesei közé került, és erős nemzetközi versenyben, gazdaságpolitikai intézkedéseivel szerzett befektetőket keletről és nyugatról egyaránt

-írta akkor a Magyar Nemzet.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük