Orbán Balázs túlszárnyalta Karinthyt: nem is álmában, hanem nap közben játszik két macskaként egymással

Magyar parlament, 2020. Orbán Balázs államtitkár kioktatta Jakab Pétert. szerinte az ellenzéki frakcióvezető “parlamenti szabotőr”, viselkednie kellene, mert “az Országgyűlés egy munkahely”.

Magyar Parlament, 2006., 2007. stb.

A Fidesz és a KDNP frakciója úgy döntött, hogy bojkottálja a parlament üléseit, amikor a miniszterelnök mond beszédet. Ezek szerint akkor egy átmeneti időszakra az országgyűlés elvesztette munkahely jellegét, így nyugodtan lehetett parlamenti szabotőrként távol maradni.

Hogy az országgyűlés mikor munkahely, és mikor nem, az természetesen kizárólag a Fidesz döntési kompetenciájába tartozó kérdés.

<<<<<<<<<<< A Városi Kurír legfrissebb hírei >>>>>>>>>>>>>>>

A konkrét döntésben pedig személyesen Orbán Balázs államtitkár úr az illetékes

Munkahelyek megítélésében igazán járatos, neki kettő is van. Egyfelől a Miniszterelnöki Hivatal parlamenti államtitkára, másrészt a Mathias Corvinus Collegium alapítványának kuratóriumi elnöke.

Utóbbi a Fidesz káderképzője, afféle ellen-CEU.

Az állam ezért vastagon kistafírozta a köztulajdonból: először a MOL és a Richter részvényeinek 10-10 százalékával, majd most, a járvány elleni védekezés sürgős teendői között értékes ingatlanokkal pl. Pécsett, Zalaegerszegen, Szekszárdon, Szombathelyen, legutóbb Révfülöpön. Nincs is ennél hatékonyabb fegyver a koronavírus ellen, az egyszer biztos.

  • Aki az állami tulajdon átadását intézi, az Orbán Balázs államtitkár.
  • És aki az alapítvány részéről átveszi, az Orbán Balázs kuratóriumi elnök.

Orbán Balázs túlszárnyalta Karinthyt:

nem is álmában, hanem nap közben játszik két macskaként egymással.

És közben még Jakabnak is képes tánc- és illemtan órákat adni a munkahelyi viselkedésről.
Én mondom, nincs ez az ember megfizetve.

Forrás

Háttér

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője krumplis országgyűlési akciója miatt rá kiszabott 4,4 milliós forintos büntetéssel kapcsolatban azt üzente a kormányoldalnak: ha azt gondolták, hogy ezzel el fogják hallgattatni, akkor nem ismerik őt.

“Büntethetnek milliókra, elvehetik az otthonomat, bezárhatnak a börtönbe, tehetnek amit csak akarnak, de (..) addig nem nyugszom, amíg fel nem fogjuk szabadítani ezt az országot az önök álnemzeti, álkeresztény rendszere alól”

– fogalmazott. Hozzátette: ez a rendszer semmit nem adott Magyarországnak a szegénységen és a megfélemlítésen túl. A frakcióvezető Kövér Lászlót “elvtársnak” nevezve arról beszélt: a házelnök az igazság kimondásáért büntette meg október 23-án. Kijelentette: a Jobbik véget vet annak, hogy “tolvajok hoznak törvényeket”, és visszaadja az országot a nemzetnek, szabadságot és jólétet biztosít az embereknek.

A házelnök mielőtt megadta a szót Orbán Balázsnak,

a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkárának, arra kérte a kormánypárti képviselőket, hogy ne kiabáljanak, mert az azt jelenti, hogy

“beugrottak annak a provokációnak, ami hétről-hétre itt zajlik”.

Az államtitkár válaszában “parlamenti szabotőrnek”, “politikai percembernek”, szélsőséges provokatőrnek nevezte a jobbikos frakcióvezetőt, akit arra szólított fel, hogy

viselkedjen, mert az Országgyűlés egy munkahely. Próbáljon meg nem saját magával és a saját politikai túlélésével foglalkozni, hanem az ország érdekével

Hangsúlyozta: az ellenzéknek félre kellene tennie a pártpolitikát és támogatni kellene a nemzeti összefogást a védekezés kapcsán. (Forrás: MTI)

azonosításhoz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük