Orbán becsokizott a SZEF-től! – avagy egy forradalom két birtokháborítása

Orbán mindig a törvényesség legnagyobb lovagjának tünteti fel magát, ezért érdekes, hogyan alakulnak erőszakos lépései az ellenzékkel szemben.

2018. december 16-17-én ellenzéki országgyűlési képviselők,

Hadházy Ákos, Kunhalmi Ágnes, Varju László, Vadai Ágnes képviselői igazolványuk felmutatásával bementek az MTVA épületébe, beszélni szerettek volna az MTVA vezetőségével, de őket az MTVA többek között erőszakkal, biztonsági emberekkel eltávolította az épületből. Papp Dániel hírhamisító, az MTVA vezérigazgatója birtokvédelmi eljárást kezdeményezett Kiss Anitánál, Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának jegyzőjénél. A jegyző hozott egy határozatot, amelyben megállapította a birtokháborítást a képviselők részéről. Erre odavezényeltek egy rendőrnőt, aki felszólította képviselőket a távozásra a jegyző határozatra hivatkozva, aminek ők eleget is tettek.

A rendőr eljárása szerintem hivatali visszaélés bűncselekményének gyanúját felvetette,

mert olyan képviselőt is kizavart, akire nem vonatkozott a határozat. Másrészt nem is volt joga eljárni, mert nem történt meg végrehajtási eljárás elrendelése, amiben a végrehajtó rendőri karhatalmat vehetett volna igénybe. Tehát túllépte a hatáskörét. Ráadásul a határozat még nem is volt kézbesítve a képviselőknek, mégis kitették őket!

A Fidesz Ökle, a Polt vezette Ügyészség 2020 áprilisában alaptalanul vádat emelt Varju László ellen

garázdaság és súlyos testi sértés miatt, mondván, hogy meg merte fogni az egyik vele birkózó biztonsági őr lábát! Mindezt tette az Ügyészség annak ellenére, hogy a Fővárosi Törvényszék megváltoztatta a jegyző határozatát, és kimondta, a képviselők jogosan mentek be. Akkor viszont a biztonsági őröknek nem volt joga fellépni, hanem ők követtek el hivatalos személy elleni erőszakot Varjuval szemben!

Most pedig van egy szép, új birtokháborításunk….

A hallgatók elfoglalták a SZFE épületét és azt mondják, hogy nem engedik be Vidnyánszkyt, valamint az Orbánék által odaerőltetett új vezetést. Pedig Vidnyánszky elvileg a törvényes főnök a társaival, mégse tud bemenni. Most nem mélyedek bele abba, hogy Vidnyánszkyék kinevezése alapvetően alkotmányellenes, mert sérti az egyetemi autonómiát és az oktatási szabadságot a “keresztény értékek” erőltetése miatt.

De nézzük mit csinál Orbán?

Először is bátran elbújik. Nem exponálja magát, noha az ő parancsait hajtják végre itt is, mint a többi egyetem elfoglalásánál. Még a Fidesz kommunikációját vivő vezető slapajok, miniszterek se nyilatkozhatnak. Tudja a Főmérnök, hogy most igazán nagy baj van.Távol kell tartani magát az ügytől!

Eddig azt hitték ugyanis, hogy ugyanúgy kezelhető a hőbörgő nép, mint pl. 2012-ben vagy 2018-ban. De nem!

Nem hatnak már a fellengzős nemzethy, keresztény, gyurcsányozó blablák.

Nem mernek jegyzővel, rendőrrel, erőszakkal fellépni. Rájöttek, ha az első egyetemista karját kicsavarják a rendőrök, akkor a kétmilliós Budapesten, meg vidékről lesz gyorsan tízezer ellenzéki, aki odarohan és falnak szorítja őket! Az pedig már forradalom lesz! Haha! Nagyon vicces. A fülkeforradalmat egy igazi buktatná meg! Itt most jobboldali színészek, más művészek, közéleti szereplő is fellázadtak. Elég volt!

A Főmérnök be van csokizva!

Tudja, hogy elqurta! “Nem kicsit! Nagyon!” A rendszer bukni fog. Mert már nem félnek tőle azok, akiket féken akar tartani. Úgyhogy hajrá egyetemista Lányok, Fiúk! Veletek az ország jobbik része! Győzni fogunk!

(A szerző ügyvéd)

 

Ha kíváncsi, mások hogy látják, ami Magyarországon történik, olvassanak bele “Blogbazár” rovatunkba!

téveszméi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük