Orbán bejelentkezett Novák Katalinhoz, aki -láss csudát!- fogadta őt

Nem lehetett egyszerű menet. Biztosan hetekkel előtte írásban kellett kérvényeznie, indokolnia, majd körömrágva várnia a választ Orbán miniszterelnöknek, hogy Novák köztársasági elnök bokros teendői között talál-e -és akar-e találni- pár percet, hogy meghallgassa személyes interpretációjában, hogy mit intézett Brüsszelben.

A válasz: igen!

Orbán Viktor a nagy alkalomra minden bizonnyal elővette a naftalinból az ünnepi öltönyét, magára erősítette a „vasárnapi” golyóállómellényét meg a többi cuccot, amit hordani szokott és már órákkal az esemény kezdetét megelőzően ott toporgott a helyszínen a magával cipelt, előre megírt papirosával. A viccet félretéve a hír ennyi:

Novák Katalin köztársasági elnök a Sándor-palotában fogadta hétfőn Orbán Viktor miniszterelnököt, aki az Európai Tanács március 23-i üléséről adott tájékoztatást

– tájékoztatta a Sándor-palota kommunikációs igazgatósága az MTI-t.

Az államfő kiemelt figyelmet fordít Magyarország európai és nemzetközi kapcsolatrendszerének erősítésére, ennek keretében kapott tájékoztatást a miniszterelnöktől az európai állam és kormányfők múlt heti üléséről, amelyen az Ukrajnában dúló háború volt az egyik legfontosabb téma

– közölték.

Az államfő és a miniszterelnök egyetértettek, hogy Magyarország legfontosabb érdeke a mielőbbi béke

– olvasható a közleményben.

Megállapodtak abban, hogy a jövőben rendszeresen beszámol a miniszterelnök a Európai Tanácson történtekről.

Mindezt akár a Facebook-on is elolvashatta volna…

Novák Katalin, ha figyelmesen nézgelődik a közösségi oldalon, akkor nem érte meglepetésként, hogy Orbán-közszolga mindent rendben elvégzett.

Lehet, hogy nem maradt ideje, hiszen a hétvégéjét a kék túraútvonalon töltötte mindazokkal, akik szerettek volna veletartani.

Arra azért kíváncsiak lennénk….

Azt szívesen meghallgattuk volna, hogy miként reagált a „béke és a családok nagy barátja”, az alábbiakra:

Új hét, új Orbán-gáncs – mondhatjuk, ha eszünkbe jut Orbán Viktor magyar miniszterelnök Európai unióban való szereplése. Teszi persze mindezt -szóban!- a mi jólfelfogott érdekünkben. De kehet, hogy csak a gáncsolás miatt, amire úgy rákattant, hogy nem tud lejönni a „szerről”?