Orbán benézte, mit lépnek a beosztottjai?

Nem egyszerű a döntés, amit meg kell hozniuk a fideszes szavazógépeknek. A két lehetőség: vagy szembemennek a meghirdetett gyűlöletpolitikával, vagy elkaszálják az Orbán kézjegyével ellátott diplomáciai nyilatkozatot, amiben elítélte a menekültekkel kapcsolatos gyűlöletkeltést.

Zárónyilatkozatban a lényeg

Egyiptomban az Arab Liga és az Európai Unió állam- és kormányfőinek tanácskozásán a felek aláírták a Sharm el-Sheikh-i nyilatkozatot, amely többek közt a kulturális, biztonsági és gazdasági együttműködés megerősítését célozza. Csakhogy a zárónyilatkozatban az is benne van, hogy támogatják a menekülteket, elítélik a gyűlöletre, a rasszizmusra és az intoleranciára való uszítás minden formáját.

Orbán megint megmutatta, kicsoda ő valójában

Ezért az LMP országgyűlési határozati javaslat formájában benyújtja a nyilatkozatot, így Ungár Péter szerint a fideszes képviselőknek minimum bizottsági szinten szavaznia kell róla.

„Így várhatóan arra kényszerülnek a kormánypárti politikusok, hogy egy olyan szöveg ellen szavazzanak, amit maga Orbán Viktor szentesített az aláírásával”

– mondta az LMP-s politikus, aki szerint már dolgoznak a szöveg pontos fordításán, a javaslat benyújtásán.

Kérdés, mire kapnak ukázt?

Leszavazzák azt, amivel Orbán a külpolitikai csúcson bezzeg egyetértett, vagy megszavazzák és így besétálnak az LMP által kreált csapdahelyzetbe a saját politikájuk szimbolikus elítélésével. Van még egy lehetőség: kivonulnak a szavazás elől.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük