Orbán: Bőgjenek hát a motorok! – mit neki 65.000 millió, a lényeg a “bőgés”!

“Bőgjenek hát a motorok! Gratulálok Hajdúnánásnak és képviselőjének, Tiba Istvánnak.” – így reagált Orbán Viktor Facebook-oldalán a 65 milliárd forintból épülő MotoGP-pályához.

Háttér….

Arról már hallottunk, hogy Kósa Lajos nagy motorkedvelő. A “nagy vas” iránti érzelmeit kiélendő, szombaton közösségi oldalán jelezte, hogy Debrecen nem csak bevállalná az atlétikai vb megrendezését is, de a motoGP-futam is kedvére van.

Hány milliárdba fáj még az őrület?

Magyarország azt tervezi, hogy a belátható jövőben MotoGP-futamot rendezne

– jelentette be közös sajtótájékoztatóján 2019. novemberében Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Kósa Lajossal, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnökével a mezőzombori Sárga Borházban.

Kósa Lajos közösségi oldalán már be is jelentette:

“Kelet-Magyarországon, Debrecen közelében épülhet fel az új MotoGP pálya, ahol a gyorsaságimotoros-világbajnokság Magyar Nagydíját rendezik majd. A tervek szerint leghamarabb 2023-ban lehet majd futamot rendezni a versenypályán.”

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2808857835793049&type=3

És lőn….

2023-ban hazánkba érkezik a gyorsaságimotoros-világbajnokság mezőnye: a 65 milliárd forintból felépülő versenypálya a sportvilág érdeklődésének középpontjába helyezi hazánkat és a kelet-magyarországi térséget.

írta a Nemzeti Sport.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő szenvedélyes motorosként nagyon örül annak, hogy Kelet-Magyarország felkerül a motorsport világtérképére:

„A MotoGP világbrand, amely legalább annyira népszerű, mint a Formula–1, amely hatalmas érdeklődést vonz nem csupán az egyes helyszíneken, hanem világszerte a televíziók képernyői elé is

– nyilatkozta Kósa Lajos.

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a motorozás életforma, amely lehetővé teszi majd, hogy minden évben 200 napon át legyen pályahasznosítás, vagyis ennyi napon keresztül rendezzenek valamiféle eseményt az új aszfaltcsíkon. Nem csupán világszínvonalú versenypályát, hanem motoros élményparkot építünk, amelyben a család összes tagja megtalálja a neki való szórakozást.”

Siófok

Egy hozzászólás itt: “Orbán: Bőgjenek hát a motorok! – mit neki 65.000 millió, a lényeg a “bőgés”!

  • 2020.06.20 - 19:55
    Közvetlen hivatkozás

    Ejnye-bejnye! Kezetekben volt a-: gyeplő! A -TI- fiacskátok (a Suchkman Tomi) Holládon kezdett bele -nagy dírrel-durral- a gyorsasági motoros-pálya építésébe! Hová lett! Felvette a pénzt, mint a marcali ipari parkra, s eltünt vele együtt! Egyikből sem lett -: semmi! Ennyit értek!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük