Orbán Brazíliában szilveszterezik? – odarepül Bolsonaro beiktatására

Orbán Viktor megerősítette, hogy elmegy a szélsőjobboldali Jair Bolsonaro elnöki beiktatására – adta hírül – nem az MTI – a brazil Folhapress hírügynökség.

A “trópusi Trump”

A beszámoló szerint a magyar miniszterelnök egyike annak a tizenkét állam- és kormányfőnek, aki jelen lesz a január elsejei eseményen (megjegyzik: a dátum miatt rendszerint kevesen teszik tiszteletüket).

A híradásból kiderül, hogy miközben az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini szimpatizál Bolsonaróval, Olaszországot Gianmarco Centinaio mezőgazdasági miniszter képviseli majd. Ott lesz a portugál elnök, Marcelo Rebelo de Souza is. Az Egyesült Államokból Mike Pompeo külügyminiszter vesz részt a beiktatáson, és elmegy még Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök is.

A korábban szélsőséges kijelentéseiről is ismert jelölt

nyerte meg az október végén tartott brazil elnökválasztást a második fordulóban elért 55,7 százalékos eredménnyel. Bolsonaro ellenfele, a baloldali Munkáspárt jelöltje, Fernando Haddad a szavazatok 44,3 százalékát szerezte meg.

A volt katonatiszt Bolsonaro nosztalgikusan beszélt a katonai uralomról, megválasztása után pedig olyan külügyminisztert jelentett be, aki marxista ideológiának tartja

„az éghajlatváltozással kapcsolatos rémhírterjesztést.”

(forrás: index.hu)

Megkéselték az egyik elnökjelöltet Brazíliában

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük