A 24.hu-n Nagy József Ángyán Józseffel készített remek interjújában van egy egészen vérfagyasztó mondat. Ángyán elmeséli, hogy amikor egyszer megkérdezte Orbánt hogy mi lesz, ha a nép fellázad az állami földek ellopása miatt, Orbán cinikusan csak annyit válaszolt:

“Azt majd a Pintér elintézi”

Ez pedig nem jelent mást, mint hogyha a gazdák összefognak és valami komolyabb megmozdulást szerveznek amiatt, hogy Orbánék a korábbi ígéreteikkel szemben, nem a családi vállalkozásoknak, hanem saját oligarcháiknak juttatják az állami földeket, akkor ezeket a megmozdulásokat a rendőrség majd szétveri, szükség esetén vérbefojtja.

És ez most azért különösen dermesztő,

mert nyilván ugyanígy gondolkodnak arról is, hogy mi lesz, ha a most munka- és állami támogatás nélkül maradó tízezrek kapát-kaszát ragadnak. Hiszen nyilvánvaló, hogy eljön az a pillanat, amikor ezek az emberek már úgy érzik, hogy minden mindegy, és ha nem adnak maguktól, akkor elvesszük. No, persze nem az államtól, mert attól nem tudják, hanem a náluk csak egy kicsit jobb körülmények között élő szomszédtól, boltostól, kocsmárostól.

Mert ha az ember éhezik, ha nem tud enni adni a gyerekének, akkor előbb-utóbb elszakad a cérna

És miközben a nálunk fejletlenebb országok – Bulgária, Románia – is a járvány kitörésének pillanatában döntöttek arról, hogy korábbi keresetük 60-70 százalékát állami támogatásként kifizetik a munka nélkül maradtaknak, nálunk – Európában egyedülállóként – az állam semmiféle támogatást nem ad a munkájukat elvesztő tízezreknek. Orbán cinikus megjegyzéséből úgy tűnik, hogy nálunk más “megoldást” képzelnek el a jövedelem nélkül maradtak problémájára.

Addig feszíteni húrt, amíg kitörnek az éhséglázadások, az éhezők elkezdenek fosztogatni, és akkor majd Pintér rendet tesz közöttük.

Vízágyúval, gumibottal, gumilövedékkel, s ha nem megy másként fegyverrel. De csak akkor, amikor a közép- és felsőosztálybeliek már rettegnek a randalírozó underclassbeliektől. És követelni fogják, hogy a kormány védje meg őket. És akkor Pintér meg fogja védeni őket. Ahogyan megvédenek Sorostól és a migránsoktól.

Forrás

csütörtök

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Azt írja a cikk: ” ( Ángyán József) nagy utat tett meg, a Fidesz egyik legádázabb kritikusa lett. …”
    Ezzel szemben az igazság az, hogy Dr. Ángyán József semmiféle utat nem tett meg, ő maradt ami volt! Viszont a Fidesz vezetésének erkölcsi minősége óriásit romlott, az általuk képviselt politika pedig még azzal is szembe megy , amit maguk fogalmaztak meg, Nemzeti vidékstratégia néven.

  2. Pintér 2009-ben meghalt…..szóval akkor ki és mit is intéz el?????????????😡😡😡😡😡
    Az persze nyílt titok, hogy klónoztatják is magukat…..hogy miért, ehhez sem kell túl nagy ész, viszont felháborító, hogy bármit megtehetnek???? Hogy meddig? Már nem túl sokáig!!!!!!!!!!!😡😡😡😡😡

  3. Nyílt pályázati kiírások voltak, eladták az 50 évre bérbe adott földeket, amire még 27 évet kellett várni, hogy a bérleti jogviszony megszűnjön és a jelenlegi tulajdonos birtokba vehesse. Akinek nem tetszik, hogy “elherdálták” a földeket venni kellett volna belőle, így épül a piacgazdaság, kicsit eltúlzott piaci áron lehetett vásárolni. Kérem a következő kiírásoknál képviseljék magukat, mert a szavak csak elszállnak nincs belőle semmi, csak az érzés, hogy valamiből kimaradtak
    .

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét