Ángyán József: mi lesz, ha a nép fellázad az állami földek ellopása miatt? Orbán cinikusan csak annyit válaszolt: “Azt majd a Pintér elintézi”

A 24.hu-n Nagy József Ángyán Józseffel készített remek interjújában van egy egészen vérfagyasztó mondat. Ángyán elmeséli, hogy amikor egyszer megkérdezte Orbánt hogy mi lesz, ha a nép fellázad az állami földek ellopása miatt, Orbán cinikusan csak annyit válaszolt:

“Azt majd a Pintér elintézi”

Ez pedig nem jelent mást, mint hogyha a gazdák összefognak és valami komolyabb megmozdulást szerveznek amiatt, hogy Orbánék a korábbi ígéreteikkel szemben, nem a családi vállalkozásoknak, hanem saját oligarcháiknak juttatják az állami földeket, akkor ezeket a megmozdulásokat a rendőrség majd szétveri, szükség esetén vérbefojtja.

És ez most azért különösen dermesztő,

mert nyilván ugyanígy gondolkodnak arról is, hogy mi lesz, ha a most munka- és állami támogatás nélkül maradó tízezrek kapát-kaszát ragadnak. Hiszen nyilvánvaló, hogy eljön az a pillanat, amikor ezek az emberek már úgy érzik, hogy minden mindegy, és ha nem adnak maguktól, akkor elvesszük. No, persze nem az államtól, mert attól nem tudják, hanem a náluk csak egy kicsit jobb körülmények között élő szomszédtól, boltostól, kocsmárostól.

Mert ha az ember éhezik, ha nem tud enni adni a gyerekének, akkor előbb-utóbb elszakad a cérna

És miközben a nálunk fejletlenebb országok – Bulgária, Románia – is a járvány kitörésének pillanatában döntöttek arról, hogy korábbi keresetük 60-70 százalékát állami támogatásként kifizetik a munka nélkül maradtaknak, nálunk – Európában egyedülállóként – az állam semmiféle támogatást nem ad a munkájukat elvesztő tízezreknek. Orbán cinikus megjegyzéséből úgy tűnik, hogy nálunk más “megoldást” képzelnek el a jövedelem nélkül maradtak problémájára.

Addig feszíteni húrt, amíg kitörnek az éhséglázadások, az éhezők elkezdenek fosztogatni, és akkor majd Pintér rendet tesz közöttük.

Vízágyúval, gumibottal, gumilövedékkel, s ha nem megy másként fegyverrel. De csak akkor, amikor a közép- és felsőosztálybeliek már rettegnek a randalírozó underclassbeliektől. És követelni fogják, hogy a kormány védje meg őket. És akkor Pintér meg fogja védeni őket. Ahogyan megvédenek Sorostól és a migránsoktól.

Forrás

csütörtök

3 hozzászólás

 • Avatar
  2020.05.24 - 07:24
  Közvetlen hivatkozás

  Azt írja a cikk: ” ( Ángyán József) nagy utat tett meg, a Fidesz egyik legádázabb kritikusa lett. …”
  Ezzel szemben az igazság az, hogy Dr. Ángyán József semmiféle utat nem tett meg, ő maradt ami volt! Viszont a Fidesz vezetésének erkölcsi minősége óriásit romlott, az általuk képviselt politika pedig még azzal is szembe megy , amit maguk fogalmaztak meg, Nemzeti vidékstratégia néven.

  Válasz
 • Avatar
  2020.05.26 - 03:29
  Közvetlen hivatkozás

  Pintér 2009-ben meghalt…..szóval akkor ki és mit is intéz el??????????????????
  Az persze nyílt titok, hogy klónoztatják is magukat…..hogy miért, ehhez sem kell túl nagy ész, viszont felháborító, hogy bármit megtehetnek???? Hogy meddig? Már nem túl sokáig!!!!!!!!!!!?????

  Válasz
 • Avatar
  2020.05.26 - 18:15
  Közvetlen hivatkozás

  Nyílt pályázati kiírások voltak, eladták az 50 évre bérbe adott földeket, amire még 27 évet kellett várni, hogy a bérleti jogviszony megszűnjön és a jelenlegi tulajdonos birtokba vehesse. Akinek nem tetszik, hogy “elherdálták” a földeket venni kellett volna belőle, így épül a piacgazdaság, kicsit eltúlzott piaci áron lehetett vásárolni. Kérem a következő kiírásoknál képviseljék magukat, mert a szavak csak elszállnak nincs belőle semmi, csak az érzés, hogy valamiből kimaradtak
  .

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük