Sorting by

×

Orbán Debrecenbe cuccol, hogy fizikálisan “közelebb legyen a tűzhöz” – Teszi mindezt a XXl. században, amikor az internet, ugye….

Miért költözik Orbán Viktor a debreceni laktanyába? Tényleg van ember, aki elhiszi, hogy, ha 200 km-el közelebbről hallja a híreket, akkor befolyásolhatja az Ukrajnában történteket?

A kormány úgy kalkulál, hogy az orosz-ukrán háború következtében elérheti a 900 ezret a Magyarországra érkező menekültek száma – értesült az Index.

Orbán Viktor szerint óriási kihívások elé néz az ország, a kormányfő a következő napokat a keleti országrészben tölti.

Orbán és a stábja biztosan nem volt ott azokon a történelem órákon, amikor arról tanulhattak volna, hogy Magyarországon a kormányok a bukás elől szoktak Debrecenbe menekülni. Lásd 1849-ben Kossuth és kormánya, akiknek a menekülésével “avatták fel” a Lánchidat.

Jól értjük?

Mivel Magyarország közvetlen szomszédja Ukrajnának, így kiemelkedően fontos, hogy stratégiai szempontból hogyan kezeli a háborút, azon belül is az országba érkező menekülteket, akiknek száma az invázió előrehaladtával növekszik.

„Magyarország készen áll arra, hogy a megnövekedett nyomás esetén is ellássa őket, valamint szállást és munkalehetőséget biztosítson nekik”

– erről már Szijjártó Péter beszélt a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs és a kormány ülése után. A külgazdasági és külügyminiszter szerint tisztán látszik, hogy a háborús cselekmények intenzitása nem csökkent, a menekültek száma folyamatos növekedést mutat. Ezt támasztja alá, hogy a szerda hajnali jelentések alapján már 429 ezer menekültről beszél Facebookra felöltött videójában Orbán Viktor. A miniszterelnök által közölt adatokhoz viszonyítási alap lehet a fentiekben taglalt ENSZ-jelentés március 13-án publikált számai: akkor 255 291 emberről beszéltünk, így nézve tehát még szembetűnőbb a növekedés.

A “békegalamb” Debrecenben landol….

A miniszterelnök a következő napokban a keleti országrészből, azon belül először a debreceni laktanyából fog dolgozni, mivel elmondása szerint a háború kiterjedőben van, és emiatt fennáll annak a veszélye, hogy a jövő héten még többen érkeznek Magyarországra, ami

„óriási kihívás elé állít bennünket.”

Erről eszembe jutott…

Elvileg így működik…..

Magyarország és az Európai Unió védelemben részesíti azokat, akik az ukrán–orosz konfliktus miatt otthonukat elhagyni kényszerülnek.

Amennyiben valaki az ukrán–orosz háború elől menekül, úgy menedékes státuszra jogosult. A védelem kiterjed az ukrán állampolgárok családtagjaira is. Aki rendelkezik biometrikus útlevéllel, vízummentesen 90 napig szabadon tartózkodhat és mozoghat Magyarországon és az Európai Unió területén. Ha azonban ilyen nincs a menekült birtokában, úgy Magyarországról nem mehet tovább más uniós tagállamba. Aki magyar állampolgár (is) és Ukrajnából Magyarországra menekül, nem kaphat menedékes státuszt, viszont a helyzetre való tekintettel a magyar állam erejéhez képest azonos szolgáltatásokat nyújt az ilyen honfitársai számára is.

Kapcsolódó

 

Orbán Debrecenbe cuccol, hogy fizikálisan "közelebb legyen a tűzhöz" - Teszi mindezt a XXl. században, amikor az internet, ugye....

átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.