Orbán „egy tisztítható, mosható, felejthető folt a történelem nagy abroszán!”

Orbán hőse Salvini, a félnáci, olasz szélsőjobbos politikus. Ja! Mindenkinek a maga hőse!
De ha már hősködünk, akkor egy valódi hős, McCain szerint Orbán korántsem hős, sokkal inkább újfasiszta diktátor.

És itt az idő, hogy tisztázzuk: nekem-nekünk ki Orbán? Hős? Az én, a mi hősünk?

Vagy a 21. század, valójában nevetséges, mint félelmetes pocakos Svejkje, aki nagy emberek között mozog, de juszt sem ér fel hozzájuk, aki már gyerekkorában szeretett volna valaki lenni, de valójában egy senki?! Egy tisztítható, mosható, felejthető folt a történelem nagy abroszán! Valaki, aki valahol mindezt érzi is, hiszen a parlamenti, focipálya méretű dolgozószobája sem elégséges – még önmaga számára sem – saját nagyságának bizonyítására, és aki talán ezért is építteti a várban, milliárdos, arannyal díszített új tróntermét, mindhiába.

Valaki,

  • aki Európában, legnagyobb igyekezete ellenére is újabban a családi sz@ros pelenkáról ismerszik, mint politikusi mivoltáról. Aki fölött átnéz a világ, és lenézi Európa.
  • Aki legfeljebb annyiban erős és izgalmas, de annyira bosszantó is, mint kósza légy a konyhában.
  • Aki legfeljebb azért tud ötperces figyelmet szerezni, mert ő az egyetlen abban a klubban, aki üvölt, mikor hallgatni, köpköd, ahol disztingválni kellene?
  • Aki sakk helyett leveri a bábukat, és odatojik a tábla közepére, és aki persze úgy néz ki, mintha egy népmeséből lépett volna elő, ráadásul még pont úgy is viselkedik, csak az a komikus mindebben, hogy ezt a népmesei „hőst” jelesül Döbröginek hívják!

Hogy hős lenne, mert kormánya, pribékjei, hívei vannak?

Mert hős az a szerencsétlen, aki saját kicsinységét leplezve, nálánál még talmibb, jelentéktelenebb, gerinctelenebb bábokkal tölti meg maga körül a teret, amiből mindezek ellenére sem tud igazán kiemelkedni? Hős lenne az, aki hazugságból sző hálót, és ezzel borítja be egy jobbra érdemes nép agyát? Hős? Kötve hinném! Svejk az, vagy maga Döbrögi! A nevetséges, szánalmas, pocakos figura!

Az ex-“fiúk” figyelmébe: “…a leggazdagabb emberek azok, akik belül hordják a ruha címkéjét”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük