Orbán egyetlen politikai vezetőként pózolt a római Nemzetközi Katolikus Törvényhozók Hálózatának (ICLN) rendezvényén

Péntek reggel derült ki egy Rómában turistáskodó honfitársunk fotójából, amit a 444.hu-nak küldött, hogy csütörtök este Orbán Viktor családostól az örök városban vacsorázott. Azt hihettük volna, hogy rendes évi nyaralását tölti, de -feltehetően a lép hatására- Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke jelentette, hogy „Orbán Viktor pénteken hivatalos programra Rómába érkezett”.

???????????

Újra bebizonyosodott, kár titkolózni, hogy merre jár a „főnök”, mert a XXl. században már mindenhol ott vannak, ha másként nem, a telefonba építve a kamerák. Nem beszélve arról, hogy miért kell Havasinak a megszokott lódítás eszközét alkalmaznia akkor, amikor

egyértelműen kiderült, hogy csütörtökön este családi körben estebédezett a miniszterelnök egy római étterem teraszán?

Ultrakatolikus szervezet ülésén vett részt a magyar miniszterelnök a hétvégén. Orbán Viktor a Nemzetközi Katolikus Törvényhozók Hálózatának (ICLN) rendezvényén, Fátimában járt – számolt ba a portugál sajtó nyomán a HVG. A portugál zarándokhelyen, komoly biztonsági intézkedések mellett rendezett találkozóról.

A 2010-ben alapított, független ICLN célja a szervezet weboldalán található tájékoztató szerint a gyakorló katolikusok és a politikusok közötti híd megteremtése és a keresztény értékek hangsúlyosabbá tétele a politikai életben. A szervezet tagjai minden évben egy négynapos gyűlésen találkoznak – ez zajlott csütörtöktől vasárnapig Fátimában. Ezen túl azonban nem sokat lehet tudni sem a szervezetről, sem a találkozóról. A Sol című hetilap szerint nem

Orbán volt az egyetlen politikai vezető, rajta kívül több szélsőjobboldali politikus is tiszteletét tette, többek között Mick Mulvaney, Donald Trump amerikai elnök kabinetfőnöke.

Részt vett ugyanakkor a találkozón Bécs érseke, a szíriai katolikus és ortodox egyház vezetője és Joseph Zen Ze-kiun hongkongi püspök is. Az Expresso megjegyzi:

a rendezvény a leghíresebb portugáliai zarándokhelyen zajlott, a kegyhelyhez nincs köze, a biztosítást is állami forrásból finanszírozták.

Nemzetközi zarándokút politikusoknak

Mindez a szervezőket nem zavarja, a konferenciát beharangozó kisfilmben – amelyben Ferenc pápa és a fátimai jelenések tanúi, a három pásztorgyerek egyaránt megjelennek – úgy nevezik a rendezvényt, ahová csak meghívással lehet eljutni:

nemzetközi zarándokút politikusoknak.

Az ICLN működését a Vatikán nem nézi jó szemmel

A Sábado emlékeztet: tavaly augusztusban a szervezet vezetői audiencián jártak Ferenc pápánál, aki akkor arról beszélt, hogy a keresztény értékek alapján igazságosabb, humánusabb társadalmat kell építeni. A szélsőséges világi szemlélettel szemben pedig nem a fundamentalista vallásosság a megfelelő út.

„Tudatosan kell mindkét, egymással ellentétes, ám ugyanannyira veszélyes ideológiával bánni: a világi relativizmus és a vallási radikalizmus is álvallásos radikalizmus”

– idézi a katolikus egyház fejének egy évvel ezelőtti kijelentését a lap, majd megjegyzi, Orbán pártját felfüggesztették az Európai Néppártban, a miniszterelnök pedig a bevándorlásellenes politikáján túl arról híres, hogy cenzúrázza a sajtót, aláássa az igazságszolgáltatást és megsérti a jogállami értékeket.

VIA HVG

Kapcsolódó

 

orbán

5 thoughts on “Orbán egyetlen politikai vezetőként pózolt a római Nemzetközi Katolikus Törvényhozók Hálózatának (ICLN) rendezvényén

 • Ez a kép jól jellemzi ezt a sötét nárcisztikus cigányt, hányinger !!!!!

 • „..Ferenc pápánál, aki akkor arról beszélt, hogy a keresztény értékek alapján igazságosabb, humánusabb társadalmat kell építeni.”
  ***
  Ja igen és mosogatni, meg csókolgatni mindenféle görény munkakerülő a fehér európai emberek nyakán élősködő ganajnak a lábát, ahogy ez a senkiházi „szentatya”, ez a délamerikai csavargó teszi.
  Ugye ginamuccus.
  Fogadom hogy te még egyéb kegyekben is részesítenéd ezeket a boxos legénykéket.
  Ahogy egyszer a HVG-n olvastam egy hozzád hasonló ribbanctól, ő még második feleség is szivesen lenne.

 • Haver, akkora keresztet akaszthatsz a nyakadba, mint amit Jezus cipelt a Golgotara, akkor se leszel kereszteny, mert az nem a kulsosegektol jon, hanem az emberek BENSOJEBOL! Ami nalad velejeig romlott, es ebbol sosem fog kinoni semmi pozitiv erzes. Ez el lett ku’rva mar a szuletesedkor.

 • Pingback:

 • Ne hazudj!Ne lopj!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük