Sorting by

×

Orbán eheti mondása: “népi kölykök vagyunk, van népismeretünk”

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban jelentette be a kormány legújabb adóügyi tervét, ami a 25 év alatti fiataloknak szól. A rádióműsor után Novák Katalin tárca nélküli miniszter tett hozzá egy fontos részletet a tervhez.

Már csak az “örök élet, ingyen sör”-ígéret van hátra?

Teljes szja-mentességet vezetünk be a 25 év alatti fiataloknál, melynek részleteiről hamarosan itt, a Facebook-oldalamon adok bővebb tájékoztatást

– jelezte Novák Katalin Orbán Viktor bejelentését követően.

Novák Katalin miniszter már számolja, hol legyen a határa a 25 alatti fiatalok SZJA-mentességnek. Az átlagfizetésig érdemes megadni a teljes adókedvezményt

– jelentette ki Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádióban. “Népi kölykök vagyunk, van népismeretünk” – fogalmazott a miniszterelnök a gazdasági válságkezelés kapcsán.

Orbán Viktor a ma reggeli Kossuth Rádiós interjújában, amikor a járvány miatti magyar gazdasági válságkezelésről beszélt, akkor jelentette be, hogy elengedik a 25 év alatti fiatalok szja kötelezettségét. Mint mondta, megkezdték a 13. havi nyugdíj visszaépítését, egy heti nyugdíjjal lesz több a februári borítékban. A másik elem a valaha volt legnagyobb lakásfelújítás és otthonteremtési program.

Novák Katalin kilegózza….

“Egy építőkocka hiányzik, Varga Mihály pénzügyminiszterrel nehéz tárgyalásai vannak”,

de azt eldöntötték: legkésőbb 2022 január elsejétől azoknak a fiataloknak, akik még nem töltötték be a huszonötödik életévüket, teljes szja-mentességet adnak. Ez 130-150 milliárd forintba fog kerülni – mondta a miniszterelnök, aki fontosnak érzi, hogy a nyugdíjasok után a fiatalok is kapjanak “egy komoly lehetőséget”.

Novák Katalin családügyekért felelős miniszter már számolja, hol legyen a határ. Az átlagfizetésig érdemes megadni a teljes adókedvezményt a fiatalok számára

– jelentette ki.

A lengyeleknél ez sikeres volt. “Ezzel az egész válságkezelő rendszerünk kerek lesz”

– tette hozzá Orbán Viktor.

Több munkahelyet hoznak létre, mint amennyit a vírus tönkretett

Túlzottan optimista-e a miniszterelnök, ami a gazdasági válságkezelést illeti?

– kérdezte Nagy Katalin a műsorban, mire Orbán Viktor azt mondta, nemcsak annyi munkahelyet fognak létrehozni a járvány után, amennyit a vírus tönkretett, hanem többet.

“Ez nem egy alaptalan elképzelés”

– mondta, felidézve a 2010-es sikeres válságkezelést.

A miniszterelnök vállalja a felelősséget, “de ha ő van is a fényben”, mindez az optimizmus nemcsak a személyes véleménye, nagyon sokan vannak a kormány mögött, különböző szakmai stábok

– mondta.

Mégiscsak “népi kölykök vagyunk, van népismeretünk”

– fogalmazott Orbán Viktor arra, hogy a döntéseik mögött az ország, az emberek ismerete ott van, “ami kulcskérdés” szerinte.

A teljesítmény benne van a magyarokban

– jelentette ki a miniszterelnök, hozzátéve, hogy

a magyar emberek akkor kezdenek együttműködni, ha van adócsökkentés.

Forrás

átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.