Orbán élete csúcspontján: Bono tudja, ki Ő!

Nagy dolog az egy kis faluból induló ember életében, ha az elkötelezett polgárjogi harcos, a popikon Bono nemcsak tud a létezéséről, hanem megemlíti Őt egy koncertjén. Neki nem kell különbusszal a helyszínre szállítani kedvelőit, olyat tett le az asztalra, amit világszerte elismernek.

Na, most dőlhet hátra….

A U2 énekese a zenekar csütörtök esti madridi koncertjén emlékezett meg a magyar miniszterelnökről. Helyén volt, Európa emblematikus szélsőjobboldali vezetői között emlegette. Bono a zenekar koncertjének azon a pontján említette Orbán Viktor nevét, amikor elővette a még a kilencvenes évek elején megálmodott-megkreált ironikus-cinikus-ördögi figurát, MacPhistót.

Minden bizonnyal Bayer Zsolt már feni a fennivalóját és soros műsorai egyikében – csak úgy, mint a legendás filmről, a Szelíd motorosokról – bebizonyítja a maga figyelemre alig méltó logikájával, hogy Bono nagyon gáz egy magára valamit is adó nemzeti érzelműnek. A világnak ettől eltekintve Bono marad az, ami: sztár.

A U2 énekese

egyébként MacPhisto akkori képében hívta fel telefonon a zenekar 1993-as budapesti, népstadionbeli koncertjén a színpadról Thürmer Gyulát, a Munkáspárt elnökét (“I’ve just called to say I love you” – búgta bele a kagylóba Bono, ám Thürmer nem vette fel a telefont, így a gesztus csak üzenetrögzítőre került).

„MacPhistónak új barátai vannak: Magyarországról Orbán Viktor, Svédországból Jimmie Åkesson (a Svéd Demokraták elnöke), Franciaországból a kis Marie Le Pen. MacPhistónak új játéka van, a neve Zooropa. Egy játék, amit meg akar nyerni. Szavazz MacPhistóra Európáért – vagy menj a pokolba. És sose felejtsd el: ha nem hiszed, hogy létezem, akkor végeztem a legjobb munkát”

– mondta az Acrobat című dal felkonfjában az ír énekes.

Az inkriminált mondat 1:38-tól hallható:

Roger Waters sem bánt vele kesztyűs kézzel

Minden idők egyik legnépszerűbb dalszerzője világ-körüli turnéján nem első alkalommal fejezi ki nemtetszését a magyar miniszterelnökkel szemben. A 74 éves rockikon legutóbb Szentpéterváron lépett fel és újra üzent.

Világbotrány! Orbánt nyílt színen nevezte fasisztának a Pink Floyd énekese

Pink Floyd gitárosának üzenete a Papp László Budapest Sportarénából: Lehet bízni a kormányban? K@rvára nem!

 

forrás: hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük