Orbán elintézte: Ha hétfő, akkor össz-ellenzéki parlamenti performansz

Hétfőn indul a parlament tavaszi ülésszaka. Az utolsó pillanatban, pénteken kora délután is egyeztettek az ellenzéki pártok arról, hogy milyen látványos akcióval hívják fel magukra a figyelmet az Országgyűlés tavaszi ülésszakának nyitónapján -írta a Népszava.

Ha hétfő, akkor össz-ellenzéki parlamenti performansz

A portál több forrása is megerősítette, hogy a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd, az LMP, az MSZP és a Jobbik együtt készülnek. Részleteket egyik pártnál sem akartak elárulni, de mivel a nyitóülésen minden bizonnyal Orbán Viktor is részt vesz majd, így várhatóan ő lesz az egyik „alanya” a performansznak.

Több ellenzéki politikus is azt mondta a Népszavának, hogy a decemberi pulpitusfoglalás, majd az azt követő utcai demonstrációk után nem folytathatják a parlamenti munkát úgy, mintha mi sem történt volna. Azt ugyanakkor a lap Fideszes forrásai sem tudták megmondani, mi lesz az általuk követett stratégia.

Az ellenzéki politikusok is csak rébuszokban válaszoltak

arra, hogy pontosan mi várható: egy képviselő azt mondta, hogy

„folyamatosan a házszabály határait feszegető magatartást tanúsítanak majd”.

Ugyanakkor egy másik forrásunk úgy vélte:

„nem lehet mindig tűzben égni, mert akkor egy idő után hiába lángolunk, már nem tűnik fel senkinek”.

Szerinte egyébként az a legnagyobb kihívás az összes ellenzéki párt számára, hogy kitalálják, miképpen tudják folyamatosan fenntartani a figyelmet a parlamenti jelenlétük iránt úgy, hogy közben nem válik tevékenységük

“ingyencirkusszá”.

Eszünkbe jut a régi vicc, hogy azért van kupola a parlamenten, mert ki látott már lapos-tetős cirkuszt?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük