Sorting by

×

Orbán “Énértékelő”: Gyuri és Gyurcsány és Bajnai az ördögi trojka felelős mindenért!

Gyuri és Gyurcsány és Bajnai az ördögi trojka felelős mindenért, bár annyira rendben vannak a dolgok, hogy nem világos, miért kell felelősnek lenni. De ha valamikor régen nem voltak rendben és majd egyszer véletlenül nem lehetnek rendben, akkor ők lesznek a felelősek, előre és hátra, mi több, oldalról és minden lehetséges szögből és testhelyzetben anya nő, apa férfi, Káma Szútra a négyes számú tagsági könyv.

1. MZP félrecsúszott és valóban szerencsétlen, kusza mondatait nem volt nehéz kifigurázni:

öt méterről üres kapu, laposan. Ámde emlékeztetni bátorkodom a “Medgyessyzmusok” című könyvre, amely egy másik ellenfél bukdácsoló mondatait tartalmazta – és az a másik fél lett a miniszterelnök. Ha ez előjel, akkor jó helyen járunk.

2. Igazán nagy fölfedezés, hogy exportorientált ország vagyunk

Ugyanis mindig is az voltunk. Az, hogy most nőtt az export, nem ám a kiemelkedő teljesítménynek, és csak részben sem a piacok újbóli megnyílásának, hanem a folyamatosan leértékelődő forintnak a következménye, de ezt nem kötjük az orrotokra, hadd higgyétek, hogy én csináltam meg a Szijjártó, de az is én vagyok, csak hosszú és sovány.

3. Külföldön működő magyar cégek

Érdekes, Szlovénia kimaradt. Oda ugyanis 12 milliárd euró ment, ebből négy ott maradt, a többi meg Macedóniában kötött ki, és az egész összeg a szélsőjobb média támogatására ment el. Egyéb oltári disznóságok is vannak Janša komával, de a szónok nem akart az ÉS-ből idézni, hát az mégiscsak zsenánt.

4. A GDP-arányos államadósság 80 % körüli

Nagyszerű. 2018-ban 69,1, 2019-.ben 65 százalék volt. De mehetünk tovább: az átkos Gyurcsány-Bajnai évek alatt, a II. világháború utáni legnagyobb világgazdasági válság idején az államadósság aránya 2008: 71,8, 2009: 78,2, sőt: a válság előtti években: 2006: 64,6, 2007: 65,6 százalék volt. Az arány éppen a mostani kormány idején (2010-11) kezdett 80 százalék fölé nőni, majd a kormányzat saját szarvashibáját korrigálta, de aztán 70 százalékról megint 80 fölé emelkedett. Igaz, “imperare sibi maximum imperium est”: önmagad legyőzni a legnagyobb győzelem, így a kormány sikerrel győzte el önmagát, bár utána megint elvesztette a fonalat, hurrá.

5. Ez a “török gyerek megvágta” most nagyon mellé ment,

– éppen kormányfő vetett szerelmes pillantásokat a török gyerekre legutóbb, és Karinthyval szólva egymás ölében távoztak, gilice.

6. Hangsúlyos volt a Nyugat-Balkán

Persze, kilóg a lóláb, ez orosz érdek. Ahelyett, hogy a békét keresné, a magyar külpolitika Bosznia-Hercegovina felosztására törekszik. Ezzel olyan borzalmat szabadíthat el, amelyről (állítom) fogalma sincs. Minden jel szerint Budapesten rajzolták át a Nyugat-Balkán újrafelosztásának a sajtóban széles nyilvánosságot kapott térképét, akárhogy is tagadja a miniszterelnök. Szó nincs itt magyar érdekről, oroszról annál inkább. Virgonc kérdés: miből adott a kormány 100 millió eurós hitelt a Bosznia-Hercegovinából való kiszakadásra készülő Republika Srpskának, amelynek Dodik nevű vezetője, egyébként a szerb miniszterelnökkel karöltve nyíltan tagadja a srebrenicai mészárlás népirtás jellegét? Amíg ilyen, a békére folyamatosan veszélyt jelentő vezetők állnak a Nyugat-Balkán országainak élén, a térségnek nincs helye az EU-ban. EZ a magyar érdek.

7. Orosz-ukrán konfliktus

“Ki a bűnös, ne kérdjük, ültessünk virágot”.

Az a kérdés, kinek a sírjára.

8. A hadiipar dicsérete

nagyon is emlékeztet a Győri Programra (1938 március, Darányi). Ma már tudjuk, mi jött ezután.

9. “Virulens” baloldali sajtó”

Népszabadság, Magyar Hírlap, Magyar Nemzet, Figyelő, vidéki sajtó, Origo, Index, Mandiner, M1-M5 , és az átoperált Hír TV, a Pesti TV, Kossuth-Petőfi Rádió, – ezek mind virulensek, naná. De akkor miért jött újra a Szabad Európa? Amerika uszít. Haj, de ismerős. Jövök rá: de hisz a szövetségesünk! Radnóti tudta, milyen országot teremtettek megint ezek a szörnyek:

“Oly korban éltem én e földön,
mikor besúgni érdem volt s a gyilkos,
az áruló, a rabló volt a hős, –
s ki néma volt netán s csak lelkesedni rest,
már azt is gyűlölték, akár a pestisest.”

10. A járványkezelésről nem kellett volna beszélnie

Beszél helyette negyvenegyezer halott.

A magam részről hiányoltam Völner Pál zárszavát.

Forrás

Kapcsolódó

 

Orbán "Énértékelő": Gyuri és Gyurcsány és Bajnai az ördögi trojka felelős mindenért!

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.