Megjelent a pályázat a Miniszterelnökség új, budavári épületében működő konyha és étterem bérlésére. A pályázat nyertesének feladata lesz a bérleményben a Miniszterelnökség hivatalos eseményeinek gasztronómiai kiszolgálása, valamint a dolgozói számára munkahelyi étkeztetés biztosítása. Az üzemeltetés várható megkezdése 2018. november 20.

Ezt jól kifőzték….

Megjelent a pályázat a Miniszterelnökség új, budavári épületében működő konyha és étterem bérlésére. A napi.hu szúrta ki a Határozatok Tárában, hogy a Miniszterelnökség által felügyelt Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot írt ki a Miniszterelnökség új, budai vári épületeiben lévő étterem, konyhák és kapcsolódó helyiségek hasznosítására.

- Hirdetés -

Dunai kilátás

Orbán Viktor miniszterelnök és hivatala hamarosan az I. kerületi Színház utcába költözik, ahol több mint húszmilliárd forintból átépítették az egykori karmelita kolostor ingatlanát (volt Várszínház, a Színház utca 1-3. szám alatt) és egy új épületet (Színház utca 5-11., a Dísz tér felől) is felhúztak. Az ingatlan “egyedi belsőépítészeti kialakítására” plusz 3,9 milliárd forintot költhettek el egy 2016. december 23-ai kormányhatározat értelmében. (Ezt az összeget a Magyar Nemzet korábbi cikke szerint Orbán Viktor irodáinak belsőépítészeti kialakítására fordíthatták.)

A bérbe adandó helyiségek a pályázat szerint:

Új épület pinceszintjén “báziskonyha” (300 adagos) – árubeléptetés, dolgozói öltöző és wc, vezetői iroda, szárazáruraktár, zöldség-előkészítő és -hűtőkamra, húselőkészítő és -hűtőkamra, edénymosogató, termelő konyha, készételes hűtőkamra, árukiadó, tisztítószer- és takarítóeszköz-tároló, mobilia tároló és tisztító helyiség, hűtött hulladéktároló helyiség.Új épület földszintjén “dolgozói étterem” – cukrászati munkaterület, hűtőkamra és üzemi edénymosogató, hidegkonyhai munkaterület és hűtőkamra, befejező konyha, edénymosogató, fogyasztói edénymosogató és edénytároló, tálaló, melegítő konyhatér, étterem.Régi épület pinceszintjén “miniszterelnökségi konyha” – árufogadó helyiség, fogyasztói edénymosogató, tányér és fogyasztói edénytároló, előkészítő, befejező konyha, üzemi edénymosogató, tálaló, dolgozói öltöző, konyhai kisegítő személyzeti öltöző, felszolgáló személyzeti öltöző, takarítószer-tároló. Régi épület földszintjén “rendezvény tálalókonyha” – fogyasztói edénymosogató, italraktár, rendezvény eszközraktár és tálalókonyha.

A Várgondnokság által elvárt bérleti díj

havonta legalább nettó 1,5 millió forint. Ezen kívül a bérlőnek a közüzemi díjakat is fizetni kell. A Várgondnokság a pályázat nyertesével 5 éves határozott idejű bérleti szerződést köt. Havonta kell bérleti díjat fizetni, a szerződés megkötésével a pályázat nyertesének 3 havi bérleti díjnak megfelelő összegű kauciót kell letennie.

A pályázatok elbírálása során az ajánlott éves bérleti díj lesz a döntő szempont, de értékelik a pályázó korábbi gasztronómiai projektjeit és a Miniszterelnökségen tervezett projektjét is. Pályázni október 4-től számított 30 napon belül lehet.

A pályázaton indulóknak nyilatkozni kell arról,

hogy az alapanyagként használt termékek legalább 60 százaléka magyar, illetve Magyarországon előállított lesz. Különös tekintettel az orosz kaviárra, a tengeri halakra, a kagylóra és a többi kulináris élvezetet nyújtó különlegességre. Ezek hazai előállításának költségei nem ismertek. 🙂

Év elején költözik a Várba Orbán Viktor

1 hozzászólás

  1. Én szívesen főznék neki,igaz,hogy csak egyszer:-sajátszedésű gombát.Oszt ha nem akarja megenni,még mindig ott a koponyaalapi törés…..

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét