Orbán erős gyomrú szakácsot keres, aki a szája íze szerint főz …..

Megjelent a pályázat a Miniszterelnökség új, budavári épületében működő konyha és étterem bérlésére. A pályázat nyertesének feladata lesz a bérleményben a Miniszterelnökség hivatalos eseményeinek gasztronómiai kiszolgálása, valamint a dolgozói számára munkahelyi étkeztetés biztosítása. Az üzemeltetés várható megkezdése 2018. november 20.

Ezt jól kifőzték….

Megjelent a pályázat a Miniszterelnökség új, budavári épületében működő konyha és étterem bérlésére. A napi.hu szúrta ki a Határozatok Tárában, hogy a Miniszterelnökség által felügyelt Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot írt ki a Miniszterelnökség új, budai vári épületeiben lévő étterem, konyhák és kapcsolódó helyiségek hasznosítására.

Dunai kilátás

Orbán Viktor miniszterelnök és hivatala hamarosan az I. kerületi Színház utcába költözik, ahol több mint húszmilliárd forintból átépítették az egykori karmelita kolostor ingatlanát (volt Várszínház, a Színház utca 1-3. szám alatt) és egy új épületet (Színház utca 5-11., a Dísz tér felől) is felhúztak. Az ingatlan “egyedi belsőépítészeti kialakítására” plusz 3,9 milliárd forintot költhettek el egy 2016. december 23-ai kormányhatározat értelmében. (Ezt az összeget a Magyar Nemzet korábbi cikke szerint Orbán Viktor irodáinak belsőépítészeti kialakítására fordíthatták.)

A bérbe adandó helyiségek a pályázat szerint:

Új épület pinceszintjén “báziskonyha” (300 adagos) – árubeléptetés, dolgozói öltöző és wc, vezetői iroda, szárazáruraktár, zöldség-előkészítő és -hűtőkamra, húselőkészítő és -hűtőkamra, edénymosogató, termelő konyha, készételes hűtőkamra, árukiadó, tisztítószer- és takarítóeszköz-tároló, mobilia tároló és tisztító helyiség, hűtött hulladéktároló helyiség.Új épület földszintjén “dolgozói étterem” – cukrászati munkaterület, hűtőkamra és üzemi edénymosogató, hidegkonyhai munkaterület és hűtőkamra, befejező konyha, edénymosogató, fogyasztói edénymosogató és edénytároló, tálaló, melegítő konyhatér, étterem.Régi épület pinceszintjén “miniszterelnökségi konyha” – árufogadó helyiség, fogyasztói edénymosogató, tányér és fogyasztói edénytároló, előkészítő, befejező konyha, üzemi edénymosogató, tálaló, dolgozói öltöző, konyhai kisegítő személyzeti öltöző, felszolgáló személyzeti öltöző, takarítószer-tároló. Régi épület földszintjén “rendezvény tálalókonyha” – fogyasztói edénymosogató, italraktár, rendezvény eszközraktár és tálalókonyha.

A Várgondnokság által elvárt bérleti díj

havonta legalább nettó 1,5 millió forint. Ezen kívül a bérlőnek a közüzemi díjakat is fizetni kell. A Várgondnokság a pályázat nyertesével 5 éves határozott idejű bérleti szerződést köt. Havonta kell bérleti díjat fizetni, a szerződés megkötésével a pályázat nyertesének 3 havi bérleti díjnak megfelelő összegű kauciót kell letennie.

A pályázatok elbírálása során az ajánlott éves bérleti díj lesz a döntő szempont, de értékelik a pályázó korábbi gasztronómiai projektjeit és a Miniszterelnökségen tervezett projektjét is. Pályázni október 4-től számított 30 napon belül lehet.

A pályázaton indulóknak nyilatkozni kell arról,

hogy az alapanyagként használt termékek legalább 60 százaléka magyar, illetve Magyarországon előállított lesz. Különös tekintettel az orosz kaviárra, a tengeri halakra, a kagylóra és a többi kulináris élvezetet nyújtó különlegességre. Ezek hazai előállításának költségei nem ismertek. :)

Év elején költözik a Várba Orbán Viktor

Egy hozzászólás itt: “Orbán erős gyomrú szakácsot keres, aki a szája íze szerint főz …..

  • 2018.10.11 - 17:22
    Közvetlen hivatkozás

    Én szívesen főznék neki,igaz,hogy csak egyszer:-sajátszedésű gombát.Oszt ha nem akarja megenni,még mindig ott a koponyaalapi törés…..

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük