Orbán erőteljes javallatára Áder kirúgta a Paks-ügylet államtitkárát

A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent határozat szerint Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára január 15-i hatállyal felmentette megbízatásából Áder János köztársasági elnök Aszódi Attilát, a Miniszterelnökség paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkárát.

Aszódi Attila 2017-óta töltötte be ezt a posztot,

korábban, 2014 és 2017 között az erőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos volt a Miniszterelnökségen.

Aszódi legutóbbi írása

Alig egy héttel ezelőtt írt friss posztot blogján Aszódi Attila a villamosenergia-rendszer 2018-as gyorselemzéséről. Ebben többek között arra mutatott rá, hogy a töretlen fogyasztás-növekedés következtében az importált villamosenergia-mennyiség abszolút rekordot jelent.

A napokban voltak kellemetlen hírek a paksi bővítéssel/kapacitásfenntartással kapcsolatban.

Egy hete írta meg a portfolio.hu, hogy egyelőre nem nyújtották be a paksi atomerőmű bővítéséhez szükséges létesítésiengedély-kérelmet, és a miniszter a beadás várható időpontját sem jelölte meg. Két nappal később pedig az Országos Atomenergia Hivatal évindító sajtótájékoztatóján kiderült: az új blokkok létesítési engedélyének idei kiadása egyre kevésbé tűnik valószínűnek, tekintettel arra, hogy az elbírálási idő a kérelem benyújtását követően a jogszabály szerint maximálisan 12 hónap + 90 nap lehet.

Paks 2? Nincs itt semmi látni való haladjunk tovább!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük