Orbán és a csinovnyikok 0 46

orban-viktor

Orbán Viktor tegnap az év “meglepetését” okozta, amikor ki mert állni-hosszú idő után először-egy olyan hazai sajtótájékoztatóra, ahol még kérdezni is lehetett tőle. Igaz, a csinovnyikjai -ahogy azt a Városi Kurír is megírta -arról előre gondoskodtak, hogy a kormányfőre “veszélyes”, kényelmetlen kérdéseket is feltevő portálok, lapok képviselői ne legyenek jelen a sajtótájékoztatón.


Csak úgy kurucosan

Adtak egy hatalmas frászt és nagy adag szart a sajtószabadságnak, kitiltották őket a Kormányinfóról. A nagy demokrata pózában tetszelgő miniszterelnöknek ehhez egy szava sem volt, így lényegében az történt az eseményen, amit Orbán valószínűleg előre eltervezett. Nem mondott semmit, a szokott paneljait ismételgette, aki itt akarta megtudni, mi is történik Magyarországon, nem sokkal lehetett okosabb. A feltett kérdésekre lényegében nem válaszolt, csak mondta a magáét. Annyit azért megtudhattunk, hogy helyén van, hogy a Fidesz szócső megyei napilapok szó szerint ugyanazt a rablómesét jelentetik meg Orbántól. Ezt egy “Még szép.” mondattal és sanda félmosollyal elégedetten nyugtázta Orbán, hisz” a média centralizálása éppen ezért jött létre. A rossz nyelvek szerint ma már, –a halotti jelentéseken kívül–, a megyei napilapokban megjelenő hírek zöme, messze áll az igazságtól.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, a közösségi oldalán reagált az Orbán-show-ra.

“Én egy alkalmatlan és gyáva miniszterelnököt láttam tegnap a kormányinfón.
Alkalmatlant, mert aki “zéró toleranciát” hirdet a korrupcióval szemben, az nem vezetheti Bulgária után a legkorruptabb uniós tagállamot. Az nem lehet olyan távol a magyar valóságtól, hogy bevándorlással riogat, miközben 30 ezren halnak meg évente az orvoshiány miatt. Az nem beszélhet “jobban teljesítő Magyarországról”, amikor a rendőreink 130-150 ezret keresnek túlórával, miközben százezrek mennek el egy jobb élet reményében.”

A sajtótájékoztatón sokan firtatták Mészáros Lőrinc és a nemzet veje, Tiborcz István hirtelen gazdagodását. Orbán kikerülte a választ, mondván miniszterelnökként gazdasági, üzleti ügyekkel nem foglalkozik. Képes volt az fejtegetni,hogy szerinte a korrupciónak nincs elfogadható szintje, illetve ebben a zéró tolerancia elvét kell követni. Erről a Momentum elnöke így írt:

“Gyávát, mert nem válaszolt azokra a kérdésekre, hogyan lett belőle a leggazdagabb magyar. Hogy miért zárt ki független médiumokat a sajtótájékoztatóról. Hogy miért nem egyeztetett a 4 és fél millió dolgozót képviselő szakszervezetekkel a rabszolgatörvény elfogadása előtt.”

Fekete-Győr a közösségi oldalán felvázolja, hogy látja ő Orbán Viktor jövőjét:

“Orbán Viktor előtt két út áll: politikus bűnözőként a magyar büntetésvégrehajtás valamely intézménye, vagy Vlagyimir Putyin oroszországi menedéke.

Az európai parlamenti, és az önkormányzati választásokon megkezdjük az elszámoltatást!”

Hadházy Ákos független képviselő, facebook posztjában ráerősít arra, amit a Momentum elnöke írt:

1; Sok újságíró köszönheti az életét az épületet tervező és kivitelező szakembereknek. Ha nem lettek volna jók, rájuk omlott volna a plafon.

2; Ez után a mondat után / Szerk,: zéró tolerancia a korrupcióval szemben/ a sajtótájékoztató egyetlen pillanata sem ér meg egyetlen elemzést, reakciót sem.


Hogy teljes legyen a paletta, idézzünk Márki-Zay Péter értékeléséből is:

“OLYAN MAGYARORSZÁGOT SZERETNÉNK, ahol a miniszterelnök úr hetente mer válaszolni a független média bármely kérdésére (és nem SÜTI LE A SZEMÉT, amikor a korrupció kerül szóba). EZ AZ ORSZÁG EGYRE KÖZELEBB VAN! “

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

fopolgarmester-jeloltek

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Látszik, hogy semmi gyakorlatunk sincs még az előválasztásban, sem nekünk, szavazóknak, sem a …

figyelem

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Rendkívüli javítási munkákat végeznek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es futópályáján, emiatt le …

trump

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A “kerítésen belül” minden olyat ígérő Orbán Viktor, amire tuti harap a “mimagyar” …

kalman

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Kedd este óta tudjuk, hogy Kálmán Olga kedveli az 5-15-25 számokat, ám szerda …

Pin It on Pinterest