Orbán és a római jog

Orbán, Kövér, és társaik jártak ugyan a jogi karra, de meggyőződésem szerint az ott előadottakból nem értettek meg semmit. A római jogról nem is beszélve. Régi mondás: Si fueris Romae,Romano vivite more! Vagyis, ha Rómában jársz, tégy úgy, mint a rómaiak.

Az Orbán rezsim ideológusai már régóta terjesztik,

hogy minden társadalmi probléma oka a Felvilágosodásban gyökerezik,amely elvette tőlünk a Rendet, az Istent. Elátkozzák ezért Franciaországot, ahol ráadásul szigorúan, és a modern jogi követelményeknek megfelelően érvényesítik az állam, és egyház szétválasztásának elvét 1789,a Nagy Francia Forradalom óta.

Orbánék visszaélve a magyarok tanulatlanságával, nyelvi elszigeteltségével terjesztik, hogy Brüsszel, Párizs migráncsok millióit akarja betelepíteni, végrehajtva az általuk kitalált Soros-tervet. Megmérgezik Európát, így hazánkat is, muzulmán országot csinálva belőle. Persze mi tudjuk, hogy ebből egy szó se igaz.Ők is tudják. De az elbutított, mert elbutulni akaró Orbán hívők ezt elhiszik, és hajtogatják égen, földön. Orbán a magyar jogállam megvédéséről beszél. Ezért most elmondom, hogyan működik egy jogállam, amely mi nem vagyunk.

Történt ugyanis,

hogy egy algériai származású, muzulmán nő állampolgársági kérelmet nyújtott be a franciaországi Grenobleban.Minden jogszabályi feltételnek megfelelt,négy éve ott is lakott,ezért eljött a honosításai okirat átadásának ünnepe. A Prefekturán /jegyzőség/ a hivatalnok adta volna át az okiratot, másik kezét pedig baráti kézfogásra nyújtotta. Ekkor történt a baleset. A nő ugyanis nem volt hajlandó kezet fogni, mert vallása szerint csak rokon férfiak érinthetik. A hivatalnok azonnal visszarántotta az okiratot, és nem adta át, majd határozatot hozott a kérelem elutasításáról.

A nő ezt jogi úton megtámadta a Miniszterelnöknél, aki helybenhagyta a döntést. Az ügy felkerült a Conseiller d’État elé. Ez az ún. Államtanács, a közigazgatási ügyek eldöntésének legmagasabb bírói fóruma, amely egyidejűleg az Alkotmánybíróság szerepét is betölti. Az Államtanács helybenhagyta a döntést. Arra hivatkoztak, hogy a francia Polgári törvénykönyv, a még Napóleon által kidolgoztatott Code Civile szerint, default d’assimilation, vagyis asszimilációs hiba, annak hiányossága estén megtagadható az állampolgárság. Szerintük a nő szimbolikus időpontban, és szimbolikus helyen tanúságot tett arról, hogy nem is akar asszimilálódni, nem fogadja el a francia szokásokat. A szabad vallásgyakorlás elve pedig nem sérül, mert nem francia, európai vallási norma elfogadását kérték tőle. Vagyis kimondták:

Ha Rómában jársz, tégy úgy, mint a rómaiak!

Tehát a migráncssimogató Nyugat egy percig se teszi azt, amit az Orbáni propaganda állít. Nem akarnak muzulmán Franciaországot. Sőt a legmagasabb bírói szinten is elvárják az asszmilációt, az európai értékek elfogadását. De a menekülteket jogállami módszerekkel kezelik. Nem pedig arra használják őket, hogy választási győzelem érdekében rettegésbe tartsanak egy fél, idióta országot! Meg arra sem, hogy e körben kifejtett propaganda, és kerítés építés címén további milliárdokat lopjanak el a nép pénzéből!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük