Tüttő – Fürjes csörte: bolond gazdasszony (gazdasszonyság) az, akinek üres a kamrája…, Orbán és kormánya pedig nem bolond!

Nézem Fürjes Balázst, ahogy Tüttő Katával vitatkozik az Atv-ben. Már akkor nyelek egyet, amikor azt mondja: arra törekszik, hogy a nagypolitikai ellentétek ne hatoljanak be Budapest fejlesztési ügyeibe.

Akkor nyelem a másodikat,

amikor fennhangon szemrehányást tesz, mert a főváros szerinte feleslegesen költekezik. Tüttő Kata erre megkérdezi, nem zavarja-e az arcátlan kormányzati pénzszórás, pl. hogy a Fradi edzője egymagában egymilliárd (!) forint jutalmat kapott. Fürjes szerint ez rendjén van, hiszen a Fradi eredménye nemzeti dicsőség. (A Lánchídra ígért 6 milliárdot egy éve nem sikerült átutalniuk. Az nem nemzeti ügy.)

Akkor már viszont köpni-nyelni nem tudok,

amikor rosszallólag kifejti azt a “vélelmét”, hogy a budapesti vezetés tevékenységét túlságosan a 2022-es választás szempontjai határozzák meg.

Tényleg, milyen pitiánerek.

Még az az egy szerencsénk, hogy a kormányzatnak ez a szempont soha, de soha eszébe sem jut. Az kizárt!

Szó sincs arról, hogy azért fojtogatja az ellenzéki önkormányzatokat, hogy aztán 2022-ben kormányzóképtelennek minősíthesse az ellenzéket, úgy, ahogy van.

A választási törvényt sem azért piszkálja, mert 2022-ben előnyösebb helyzetet akar magának, hanem csak úgy, ha már arra jár, hát persze, hogy önkéntelenül is hozzáér, nem húzhatja folyton össze magát. A független média legázolására is csak azért kerül sor, mert féktávolságon belül elé kerültek. Vigyáztak volna jobban!

A sokszáz milliárd maguknak való bespájzolásában végképp nem játszott szerepet 2022.

Csak már a nagymamájuk is megmondta: bolond gazdasszony (gazdasszonyság) az, akinek üres a kamrája. Szégyent hozna a nemzetre, ha ők bolondnak tűnnének fel, márpedig a nemzet az első. Hungary first. Többségükben még csak nem is asszonyok. Az apa férfi, az anya nő.

Egyáltalán: az az igazság, hogy az összes naptárjukból kitépték a 2022-es lapokat. Csak hogy véletlenül se juthasson eszükbe ez az év. 2022 a kormány számára egyszerűen nem létezik. 2021 után mindjárt 2023 jön.

Hogy ez esetben mikor lesz a választás? Hát istenem, a legjobb, ha nem is lesz. Legalább a főváros sem fog mániákusan erre gondolni.

Forrás

Háttér

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes szerint hadüzenetet kapott a kormánytól a főváros, háború van, Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár szerint Budapest nem csatatér – ez derült ki a két fél vitájából, amit az atv.hu Csatt című hétfő esti műsorában műsorában lehetett meghallgatni.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

  • Avatar
    2021.01.12 - 08:00
    Közvetlen hivatkozás

    Orbán nem látja át, ha az önkormányzatokat kinyiffantja az irgalmatlan pénzelvonásokkal,ugyanakkor minden más halasztható, és sok felesleges dologra szórja a pénzt, mint a bolond a lisztet, azzal maga alatt vágja a fát. Bár ez nekünk jó. Az emberek nem hülyék, látják, hogy ez csak orbán pitiáner bosszúja az önkormányzati bukta miatt, egy büntetés az emberek, és Karácsony felé. Jusztse fognak a fideszre szavazni ’22-ben. De ezt a genyóságot az egész ország látja, amit a fidesz, azaz orbán művel az ellenzéki önkormányzatokkal, és bizony ilyen kormánytól jobb megszabadulni.

    Válasz
  • Visszajelzés: Kevesebb duma, több munka! - üzente Karácsony Gergelynek Fürjes Balázs - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük