Orbán és veje, Tiborcz István a Nemzeti Színház színpadán

Többek nem kis meglepetésére, annak ellenére is, hogy egyedül indult, ismét  Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója. A HirKacsa (Ál)hírügynökség utánajárt, milyen bemutatóval köszöni meg az ismételt bizalmat kormányának a mester.

Bánk bán, a nemzeti drámánk drámája

Vidnyánszky Attila szokásához híven minden különösebb modernkedés nélkül, mondhatnánk egy az egyben állítja színpadra Katona József örökbecsű drámáját.

Szerkesztőségünknek feltűnt, hogy miért kell egy egyszerű próbasorozatot a TEK-nek védeni, és miért kellett a Nemzeti Színház épületében irodákat átadni a propagandaminisztérium munkatársainak. Az aztán végképpen nem fért bele a szűk agyunkba, hogy Rogán Antal göbbelikusz miniszterusz miért jelentkezett ki Pasa parki önműködően növekvő – jelenleg 3456 négyzetméteres – lakásásból, és miért lett lakcím-kártyája szerint a Nemzeti Színház az állandó lakhelye.

Elhatároztuk, hogy utána járunk a dolognak. Száguldó fotóriporterünket, Cseri Lászlót egy nemzetközi sminkes csapat Habony Árpáddá maszkírozott, majd útnak indítottuk.

Gondos előkészítő munkánk eredményeként Cseri kollégának sikerült a próbán egy képet lőnie, és a titok nem titok többé: Vidnyánszky Attila az Ákos által átigazított szöveget használja, amely az eredetinél is jobban domborítja ki a migráns merániak veszélyes gonoszságát. Az igazi szenzáció azonban a két főszereplő személye. Bánk szerepében Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, Tiborcz, ki is lehetne más, mint Orbán veje, (nomen est omen) Tiborcz István.

Kollégánknak azt is sikerült kideríteni, hogy a színház vezetése eredménnyel kecsegtető háttér-tárgyalásokat folytat Soros Györggyel, aki úgy tűnik, hajlik rá, hogy elvállalja a csúnya véget érő Gertrudis királynő szerepét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük