Orbán-féle humorbonbon hajnali baglyoknak - avagy itt az Orbán, hol az Orbán - Városi Kurír

Sorting by

×

Orbán-féle humorbonbon hajnali baglyoknak – avagy itt az Orbán, hol az Orbán

Kemény órákon van túl Orbán miniszterelnök Brüsszelben, így levezetésként bújócskázhatnékja támadt és ennek az érzetének szabad utat engedett az Európai Parlament épületében. Arról nem tehet, hogy a minden lépését követő fotós rajta volt a szeren.

Hirdetés

Háborúzni ment, ez lett belőle….?

“Per aspera ad astra”

-írta oldala felelőse a kép fölé ráerősítve, hogy nem csak az angol nyelv rejtelmeiben szakavatott, ami annyit tesz a latin mondás -ha esetleg, netán valaki nem pontosan értené, hogy

“Göröngyös út vezet a csillagokig”

-ha minden igaz és “erre gondolt a költő”.

Amit eddig végzett a harcos….

  • Orbán Viktor Brüsszelben egyetértett azzal, hogy a Ryanair légitársaság járatának eltérítése támadást jelent az európai szuverenitás, a demokrácia és a szólásszabadság ellen és, hogy a felháborító eset erős válaszokat kívánt meg, ezért a tagállami vezetők az uniós szankciólista kibővítésében egyeztek meg, az incidensben részes személyekkel, és ugyancsak korlátozó intézkedéseket szorgalmaznak olyan entitások ellen, amelyek az Alekszandr Lukasenko vezette rezsimet finanszírozzák.
  • Az ellen sem emelt kifogást, hogy a belarusz hatóságok az incidenssel, és egy harci repülőgép indokolatlan bevetésével előre megfontolt módon megsértették a repülési vészhelyzetekben követendő eljárási szabályokat. Mivel a belarusz légteret nem lehet többé biztonságosnak tekinteni, a tagállami vezetők arra kérték fel az Európai Unió Tanácsát, hogy fogadjon el intézkedéseket az Európai Unió légterének és repülőtereinek lezárására a belarusz légitársaságok által üzemeltetett járatok előtt.

„A gépeltérítés után letartóztatott Raman Prataszevicset és barátnőjét, Sofia Sapegát azonnal szabadon kell engedni. Biztonságukért, testi épségükért a belarusz hatóságokat terheli a felelősség”

(Több légitársaság is elkerüli Belaruszt

Az Air France-KLM csoport repülőgépei elkerülik a belarusz légteret. Az Air France keddi közleménye szerint:

„további értesítésig felfüggesztették a belarusz légtéren való átrepüléseket”.

A holland nemzeti légitársaság, a KLM hétfőn jelentette be ugyanezt – írja a Reuters.

A Singapore Airlines kedden szintén közölte, hogy a járataik nem fogják használni a belarusz légteret.

„Jelenleg átirányítjuk az Európába tartó járatainkat, hogy elkerüljük a belarusz légteret, és továbbra is figyelemmel követjük a helyzetet”

– mondta a légitársaság szóvivője az AFP-nek.

A belarusz nemzeti légitársaság, a Belavia a brit és francia repülési tilalom miatt október végéig kényszerült törölni londoni és párizsi járatait. Kedden Lengyelország, Litvánia és Ukrajna is bejelentette, hogy megszünteti a légi összeköttetést Minszkkel. A Belavia elnézést kért az utasaitól, és sajnálatát fejezte ki a kialakult helyzet miatt

– írja az MTI.

Krzysztof Moczulski, a LOT lengyel állami légitársaság szóvivője kedden közölte, hogy felfüggesztették minszki járataikat, és alternatív útvonalakat jelölnek meg az eddig a belarusz légtérben közlekedő gépek számára. Litvánia is bejelentette, hogy megtiltotta azoknak a repülőgépeknek a fogadását és indítását, amelyek áthaladnának a belarusz légtéren. Marius Skuodis litván hírközlési és közlekedési miniszter megjegyezte, a tilalom 26 útvonalon mintegy 180 járatot érint. Az intézkedés nem jelenti a járatok törlését: a légitársaságoknak más útvonalat kell választaniuk. Ukrajna szerdától állítja le a légi forgalmat Belarusszal – közölte kedden Denisz Smihal ukrán miniszterelnök.)

Orbán Viktornak egyedül a mérgesgáz szennyezés tervezet körüli kérdésekben volt sarkos vélemény, azaz szokásához híven elutasítóan nyilatkozott róla.

A klímaszennyezést a nagy szennyező cégeknek és nem az embereknek kell megfizetniük

mondta Orbán Viktor.

 

orbán

Hirdetés
átver

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.