Orbán-féle útonállás – a nyugdíjügyi fideszes hazugság-cunami

A Városi Kurírban olvashatták Korózs Lajos nekünk adott interjúját a magánnyugdíjpénztári vagyon államosításáról, a több mint 3000 millió forint eltapsolásáról. Felhasználva, hogy az internet mindent megőriz megnéztük, mit is ígért a nyugdíjasoknak a Fidesz a hatalomra kerülése előtt, és mit kaptak a nyugdíjasok a győzelmek után.

A 14. havi nyugdíjat is be lehet vezetni

„A pártelnök szerint 600 ezer új munkahely jöhetne létre, ha a járulékcsökkentés eredményeképpen minden családi vállalkozó akár csak eggyel több embert tudna foglalkoztatni. Az új munkahelyek révén befolyó társadalombiztosítási bevételek fedeznék a csökkentés miatt kieső forrásokat. Az új munkahelyek létrehozása és az aktív keresők számának növekedése nyomán 2006 és 2010 között a 14. havi nyugdíjat is be lehet vezetni – mondta Orbán Viktor.

/forrás: origo.hu, 2006.január 20/

„A Fidesz „tanult” az MSZP-től, és száznyolcvan fokos fordulattal 2007. január 1-től a 14. havi nyugdíj fokozatos bevezetését javasolta. Erre vonatkozóan először 2006. február 13-án, T/19281 számon önálló képviselői indítványt nyújtottak be, de ezt ismeretlen okból visszavonták. Az újabb törvényjavaslatuk 2006. február 20-án „született meg”, és a „2006. évi ….törvény a tizennegyedik havi nyugdíjról” címet viselte. Az irományt az Országgyűlés Hivatala 2006. február 22-én T/19347 számon iktatta. Az indítványt a Fidesz hat országgyűlési képviselője, név szerint dr. Áder János, Pokorni Zoltán, Harrach Péter, Varga Mihály, dr. Kövér László és dr. Mátrai Márta jegyezte. A pontosság kedvéért meg kell jegyeznem, hogy az eredeti, iktatott okmányon Kövér László és Mátrai Márta neve gépelten ugyan szerepel, de az indítványt ők nem írták alá.

A törvényjavaslat, ismerve a Fidesz belső működési mechanizmusát, Orbán Viktor kizárólagos tudta és jóváhagyása nélkül nyilvánvalóan meg sem születhetett volna.

/forrás: nepszava.hu, 2015.szeptember 12/

Schmidt Pál levelét megírta

„Azért keresem fel levelemmel Önt, mert úgy látom, hogy Magyarországon komoly veszélybe kerültek a nyugdíjak. Miután az MSZP kormány elvette a nyugdíjasoktól a 13. havi nyugdíjat, Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila immár nyíltan arra készülnek, hogy privatizálják a nyugdíjakat. Egy új törvénnyel magánkézbe akarják adni a nyugdíjpénztárakat. Ha ez megtörténik, a nyugdíjasok akár a nyugdíjuk felét is elveszíthetik, mivel a privatizáció révén külföldi cégekhez vándorolhat a befizetett nyugdíjjárulékok jelentős része.

A Fidesz szerint a nyugdíjasoknak garanciára van szükségük. Biztosítanunk kell, hogy mindenki, aki ma nyugdíjat kap, a jövőben is hiánytalanul megkapja a nyugdíját. Meg kell akadályoznunk a nyugdíjpénztárak privatizációját, és minden körülmények között meg kell őriznünk a nyugdíjak értékét. Szeretném Önt is tájékoztatni, hogy a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, kormányra kerülése esetén, mindezeket garantálja a nyugdíjasok számára. Az erről szóló Fidesz nyilatkozatot alul olvashatja. Kérem, vágja le, és őrizze meg garancia-nyilatkozatunkat!

Itt az idő, hogy lezárjuk a Gyurcsány-korszakot.
Itt az idő, hogy megvédjük az MSZP-től a nyugdíjasokat!
Tisztelettel: Schmidt Pál,  Fidesz európai parlamenti képviselője, az Európai Parlament alelnöke

 

Garancialevél

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség minden magyar nyugdíjas biztonsága érdekében garantálja a következőket:

1: Garanciát vállalunk arra, hogy kormányzásunk alatt megvédjük a nyugdíjakat.

2: Garanciát vállalunk arra, hogy törvényben fogjuk megtiltani a nyugdíjpénztárak privatizációját.

3: Garanciát vállalunk arra, hogy kormányzásunk alatt a nyugdíjak reálértékét megőrizzük.”

/Forrás: fidesz.hu, 2010.január 21/

Majd győztek

Hogy aztán a 2010. évi kétharmados győzelme után a Fidesz-KDNP mit tett a magyar nyugdíjrendszerrel, hogy miért nem hozta vissza a 13. és a 14. havi nyugdíjat?  Ami történt, azt a nyugdíjasok saját bőrökön érzik. A 3000 milliárdot eltapsolták, veszélybe került a következő nemzedék nyugdíja, több mint egymillió kisnyugdíjas él hazánkban létminimum alatti összegből. A Fidesz a választások előtt mindig rájött, hogy fontosak a nyugdíjasok, de a választások után, az idős emberek helyzete egy jottányit sem javult. Sok százezren tengődnek nehéz körülmények között, hó végén dönteniük kell, hogy ennivalóra költenek, vagy gyógyszerre.

Talán segítettünk egy keveset abban, hogy a szavazófülkében mérlegelni lehessen, hogy mi is valósult meg Orbán nagy ívű ígéreteiből, hogyan változott az „átlag” magyar nyugdíjas élete a Fidesz uralkodásának nyolc éve alatt.

Egy hozzászólás itt: “Orbán-féle útonállás – a nyugdíjügyi fideszes hazugság-cunami

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük