Orbán fürkészeinek “nem egészségügyi alkalmazásra” jelzésű cuccait szállították a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórházba

Messziről jött védőfelszerelés azt mond magáról, amit akar – bár pártunk és kormányunk esetében nem pont ez a felállás, hiszen a csomagolás egyértelműen jelezte, Orbán kiküldött fürkészei “jól bevásároltak”.

Azt gondolom, még mindig nem érezzük át, hogy

az életünkre megy a játék, amiben a feláldozható bábuk szerepét Ön, meg Ön és Ön, vagyis mindannyian alakítjuk.

(Megjegyzem, nem álltam meg a Google fordítójának hitelességénél, megérdeklődtem egy húsz éve kínai nyelvet tanító barátomtól, aki megerősítette, hogy a fordítás helytálló.)

Nekünk ez is jó lesz? Hát nem!

Stummer János volt jobbikos képviselő vette észre, és posztolta ki a Facebookra, hogy a korábban Szijjártó Péter által átvett, a Koronavírus kormányzati oldalon is megjelenített kínai védőeszközök, amelyek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre érkeztek, eljutottak a kórházakig is.

A gond csak ott van, hogy ezekre a dobozokra rá van nyomtatva az a kínai szöveg, hogy

„nem egészségügyi használtra”.

Ennek ellenére a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház Facebook-oldalán látható, hogy ugyanilyen feliratú dobozokat vesznek át. Az egyik dobozon a vinyl gloves, azaz a gumikesztyű felirat mellett látható, hogy nem egészségügyi használatra vannak szánva.

“A tegnapi napon újabb védőfelszerelés-szállítmány érkezett kórházunkba fenntartónktól, az Állami Egészségügyi Ellátó Központból. A szállítmányt kórházparancsnokunk kíséretében főigazgatónk és ápolási igazgatónk vette át. A beérkezett, 5 raklapot kitevő árumennyiség 200 darab homlokpántos arcvédőt, 36 000 darab kesztyűt, 8 000 darab sebészi és 5 000 darab FFP2 maszkot, valamint 2000 darab overállt tartalmazott.”

-írták. A képek tanulsága szerint az átvételben a rendőrség is segédkezett.

“Ezek nem fürkészek, hanem útonállók…”

“A Jahn Ferenc Kórházban biztosan senki nem tud kínaiul. Ha tudna bárki is, az biztosan észrevette volna, hogy az állam által küldött védőfelszereléseken az a kínai felirat olvasható, hogy NEM EGÉSZSÉGÜGYI FELHASZNÁLÁSRA. Jól olvasta. Egy kórházban. Ezek a képek hétfőn készültek.

Az ottaniak azt hitték, segítséget kaptak. De csak elárulták őket. Ezek nem fürkészek, hanem útonállók. Ki fog ezért lemondani? Ön, miniszterelnök úr?”

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük