Orbán Gáspár a méregdrága Európa hajón térít és imádkoztat a hazáért és a vezetőiért

Beindult a tanév, a diákság az ovisoktól a kisiskolásokon át a nagyobbakig gőzerővel tanul haditechnikát és lövészetet, ideje volt az egyetemisták szabadidejét is leuralni. Beindul tehát Orbán Gáspár az ő ki tudja miből élő Felházával, a keresztény mozgalommal.

Nyitóakkordként egy méregdrága úszóhajón térít

“Rendhagyó lehetőségünk lesz dicsőíteni az Urat, fővárosunkat keresztülszelő Duna közepén a folyó sodrásában. Hálás a szívünk azért, hogy szabadon hirdethetjük Isten nagy tetteit, látványos munkálkodását a szívekben és így szeretnénk is élni ezzel a lehetőséggel imádkozva országunkért, vezetőinkért, Isten népéért és legfőképpen azokért, akik számára az evangélium még ismeretlen.…”

Helyszínül az Európa Rendezvényhajót találták megfelelőnek, amely így jellemzi magát:

Rendezvényhajónk nemcsak hazánk, hanem Közép-Európa legnagyobb és legfelszereltebb folyami rendezvényhajója, egyedülálló technikai és catering szolgáltatásokkal, különtermekkel, öltözőkkel, dohányzó résszel, 330 nm-es panoráma terasszal. Egy légtérben 660 nm hasznos területtel, a felső szint két termével együtt összesen kb. 650 fő ültetett, és kb. 1000 fő állófogadásszerű ellátására alkalmas felszereléssel gazdálkodhat rendezvényén.”

Feltehetően az ország vezetőiért tartott ima

alkalmával nem így rendeztetik be a helyszínt, vélhetően egy színpadon és a technikán kívül mással nem vesznek el helyet a már hívő és az éppen arra járók elől.

“A program 19-22 óráig tart, mely tartalmaz 2 óra hajózást és egy welcome drinket! Az est házigazdája: Ez az a nap! (keresztény rendezvényszervező iroda), és a Felház. Az esemény INGYENES, de a költségekre gyűjtést tartunk!”

Itt azért álljunk meg egy szóra!

A mai rendezvényhelyszín bérletek árába belenézve úgy saccoljuk, hogy csak a hajóért elkérhetnek – árat csak egyedi árajánlatkérés után ad a rendezvényhajó – milliós nagyságrendű forintot. Ehhez jön még a technika biztosítása, a személyzet bére. A felszolgál wellcome drink akár grátisz is adhatja a hely, ez nem lenne példátlan.

Mibű, Felház? Ön szívesen fedezi Orbán Gáspár mennybemenetelét?

 

Miből van kitömve a kassza?

Ez ügyben mindenkinek a fantáziájára kell hagyatkoznia, mivel  nincsenek pontos, nyilvános adatok. Az egyházfiak azzal szokták elütni az ez irányú érdeklődést, hogy adományok fedezik a fenntartásukat.

Magyarországon egyházat működtetni kétféle formában lehet: vagy bevett egyházként, vagy egyesületi formában.(…) A Felház – tudtunkkal – sem egyházként, sem egyesületként, sem más társadalmi szervezetként nincs bejegyezve.

Az Orbán-gyerek Felháza külföldről támogatott szervezet – hoppá…!

 

Az Átlátszóval a gazdasági hátteret biztosító KUL Alapítvány azt közölte, hogy 2017-ben összesen 34,3 millió forint adományt kapott a főleg egyetemistákat megszólító Felház.

“A KUL (Kelet-Európai Utógondozottakért és Lakóotthonokban Lakókért) Alapítványt

azért keresték meg, mert korábban a Független Hírügynökségnek Mihalik Angelika ügyvéd, közbeszerzési szakértő (akinek a lánya is a Felház tagja volt) azt  mondta, jelentős cégek támogatásából futhatja a milliós bérleti díjakra. Az interjú után eltűntek a támogatók nevei, logói az alapítvány  honlapjáról, de az Átlátszó az internetes keresők alapján megtalálta, hogy volt köztük bank, több építőipari cég és mobilszolgáltató is.

A szervezet által leadott, a birosag.hu-n nyilvánosan hozzáférhető éves beszámoló szerint a KUL Alapítvány tavaly 36,6 millióból gazdálkodott, amiből nagyjából 30 millió volt a magánadomány. A közhasznúsági mellékletben tevékenységeik mellett már a Felházzal kapcsolatos szerepvállalást is megemlítik. A Felháznak bankszámlát biztosító KUL Alapítvány közölte, hogy

állami/önkormányzati cégektől, szervezetektől nem érkezett támogatás, eu-s vagy egyéb pályázati forrásban nem részesült sem a Felház, sem a KUL Alapítvány.

A Felház tavaly 34,3 millió forint adományt kapott. 

Magánemberektől 13,7 millió, jogi személyektől 4 millió érkezett a számlára, a rendezvényeken tartott gyűjtésekből pedig 16,5 millió jött össze. A pénzt a Felház „a hitéleti ifjúsági események szervezésére” – költötte tudatta a KUL Alapítvány.” (forrás: 24.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük