Letette katonai esküjét Orbán Gáspár, Orbán Viktor miniszterelnök fia, eskütételén Orbán Viktor is jelen volt – írja a 444. Május eleje óta hallani pletykákat, ám a Szolnok TV június 7-én megjelent videójából most kiderült, hogy tényleg így van.

Megvan mentve a haza!

A tudósításban Orbán Gáspárt és a miniszterelnököt egyáltalán nem említik, de a képsorokon mindkettejüket fel lehet fedezni.

Katonai eskütétel című összeállításukból egyértelműen látszik, hogy Orbán Gáspár is esküt tett Szolnokon 21 másik katonával együtt, miután elvégezték a Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár kiképző századának kiképző tanfolyamát. Az eskütételről a Honvédelmi Minisztérium honlapja is hírt adott, az általuk közzétett képeken sem Orbán Viktor, sem a fia nem látszanak.

A Szolnok Tv leírása szerint

a 22 honvéd kemény, különleges kiképzésen vett részt. A testnevelés mellett többek között tanítottak nekik katonai közelharcot, tájékozódást, valamint határvédelmi gyakorlat is szerepelt a programban, hiszen az illegális bevándorlás megállítása most ez egyik legfontosabb feladat.

Június 7-én a Honvédelmi Minisztérium oldala, a honvedelem.hu is beszámolt az eskütétléről. Gondosan úgy válogatták a képeket, hogy azokon se a miniszterelnök, se a fia ne látszódjanak, és a szövegben sem emlékeztek meg róluk. Ott az olvasható, hogy az esküt tett katonák

„Budapest, Debrecen, Szolnok, Szentes és Győr helyőrségekben állomásozó alakulatoknál kezdik majd meg szerződéses katonai szolgálatukat.”

Forrás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét